Sprawdzanie listu - 3 gim.

Temat przeniesiony do archwium.
Otóż chciałbym spytać się o to czy popełniłem jakieś błędy gramatyczne, bądź literówki w tym liście:
Dear Uncle
Firstly, I'm sorry I haven't written to respected uncle for such a long time but, I've been busy recently, for the reason that is removing to new home in Warsaw. If I must be veracious, I've been scepital about this idea, but when I saw that home... I've never been so happy, like never before.
New home is so big, and so well furnished, like my room.
First thing what I saw is green and black colour, green walls and black furnitures to be exact.
I have in this room PC, big bed and cherry night lamp, and I don't have a carpet and not enough power outlet, finally. My parents want organise housewarming party and we want invite uncle for that party. I know is that's really far, but we're would be really thankful.
With kindest regards.
XYZ
I bet that you have been backed with the translator ..it is not best ever thing to get yourself better
Cytat: Robbertoxx
I bet that you have been backed with the translator ..it is not best ever thing to get yourself better
Nope, I don't use translator
that is ( kto ) removing, np
If I had / had had to - I would/ would have :)
Cytat: Robbertoxx
that is ( kto ) removing, np
I want say about move to new home, and... I want say about reason why I don't wrote so much time. Thanks for help.
I want To ( I would like to say ,lepiej wogole) ) say that I am about to move to the new house and, It is the main reason why ..nie uzywasz a an/the
"DŁUGO nie pisałam bo byłam OSTATNIO zajęta"
removing imo źle. Sprawdź znaczenie w słowniku.
Nie chcę tu wychodzić na jakiegoś strasznego lenia (bo bym napisał temat w innym dziale), ale jakby była możliwość napisania co trzeba poprawić (najlepiej choć nawet tego nie mam zamiaru wymagać, tekst poprawiony) bo robi się z tego coś zagmatwanego.
I have never been as happy as I am now. np
In this room I have a PC, ... np
If I must be veracious ja bym zastąpił np. To tell you the truth
...enough power outletS
Cytat: fui_eu
If I must be veracious ja bym zastąpił np. To tell you the truth
Tja, ale za częstotliwość używania danych zdań, wyrazów jest pewna ilość punktów... które warto byłoby zdobyć.
Imo, veracious nie jest zbyt trafnym słowem w tym kontekscie.
Nie wiem co ma znaczyć finally po power outlet.

I don't have a carpet and not enough power outlets, finally. Oznaczało to że W KOŃCU nie mam dywanu i nie wystarczającej ilości gniazdek.
W zdaniu z housewarming party możesz z powodzeniem dać you w miejsce uncle.
W zdaniu z housewarming party możesz z powodzeniem dać you w miejsce uncle.
Powtórzenie?
Ok nieważne
Cytat: SonicDash

I don't have a carpet and not enough power outlets, finally. Oznaczało to że W KOŃCU nie mam dywanu i nie wystarczającej ilości gniazdek.
gdybyś duzo rzeczy wymieniła że jest brak to może by pasowało ale moim zdaniem nie na końcu, tylko przed ostatnią rzeczą
organise = bezokolicznik
Jak kolega powyżej napisał, przedimki.
Dear Uncle (przecinek)
Firstly, I'm sorry THAT I haven't written to (brak przedimka) respected uncle for such a long time but, I've been busy recently, 'for the reason that is' (niepotrebne) removing to (brak przedimka) new home in Warsaw. If I must be veracious, I've been 'scepital' (blad ortog) about this idea, but when I saw that home... I've never been so happy, 'like never before' (cos mi to sie nie za bardzo podoba).
(brak przedimka) new home is so big, and so well furnished, (tutaj cos brakuje) like my room.
First thing 'what' (kalka z polskiego, zle slowo) I saw is green and black colour, green walls and black 'furnitures' (hello - to jest niepoliczalne - dlaczego masz l. mn?) to be exact.
I have in this room (przedimek) PC, (przedimek) big bed and (przedimek) cherry night lamp, and I don't have a carpet and not enough power 'outlet' (tutaj ma byc l. mn), 'finally' (niepotrzebne slowo - nic nie dodaje, nie rozumiem jego uzycia). My parents want (cos brak) organise (przedimek) housewarming party and we want (cos brak) invite (cos brak) uncle 'for' (zle slowo) that party. I know 'is' (zle slowo i niepotr) that's really far, but 'we're' (tyutaj napisales 'we are' - czy to jest dobrze?) would be really thankful (ale za co? musisz napisac).

Zrob cos z tymi przedimkami (a, an, the) - MUSISZ sie tego nauczyc, bo do konca zycia bedziesz mial z tym problemy.
Cytat: terri
Zrob cos z tymi przedimkami (a, an, the) - MUSISZ sie tego nauczyc, bo do konca zycia bedziesz mial z tym problemy.

Wierz bądź nie ale tego jakimś cudem przedimków i przyimków nie miałem w żadnej klasie, a w tym roku kończę gimnazjum
@SonicDash

A 'dziekuje' za sprawdzenie to juz nie powiesz?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa