Prosze o spr mojegopierwszego argumentu do rozprawki za iprzeciw wegetarianizmowi

Temat przeniesiony do archwium.
Nie chodzi tu tylko o aspekt gramatyczny, ale i merytoryczny, moj nauczyciel wymaga aby pierwsze zdanie to bylo hmm no zdanie jakby odrebna teza a w nastepnym zdaniu jakiejs jej poparcie, udowodnienie

There is no denying, that there are plenty of good reasons for being a vegetarian. First of all, sticking to such a diet reduce a choresterol level. For certain, vegetarianism is a better solution than taking medicines for those, whose a cholesterol level is too high.
Nwm czy tez szyk zdania jest poprawny For certain is a better solution for those whose...... than taking...
Cytat: As.As.As.9898
Nie chodzi tu tylko o aspekt gramatyczny, ale i merytoryczny, moj nauczyciel wymaga aby pierwsze zdanie to bylo hmm no zdanie jakby odrebna teza a w nastepnym zdaniu jakiejs jej poparcie, udowodnienie

There is no denying, PRZED THAT NIE STAWIA SIE PRZECINKOW that there are plenty of good reasons for being a vegetarian. First of all, sticking to such a diet reduce ZLA FORMA CZASOWNIKA a JAKIS? choresterol level. For certain, vegetarianism is a better solution than taking medicines for those, BEZ PRZECINKA whose a NIEPOTRZEBNE SLOWO cholesterol level is too high.
Nwm czy tez szyk zdania jest poprawny For certain is a better solution for those whose...... than taking...
A wiec:
First of all, sticking to such a diet helps to reduce (?) choresterol level.
I który szyk zdania pierwszy czy drugi?
I argument może być?
helps reduce
daj przedimek
niebardzo rozumiem
'helps to reduce' jest ok
brak wlasciwego przedimka
:( nie wiem o co wam chodzi
@As.As.As.
Dlaczego w 'argumencie' piszesz diet reduce a w poprawce diet helpS. Moglaś zostawić to pierwsze, tylko poprawić as per mg.
bo nie jestem pewna poprawnosci formy zdania wiec zamieniamna to czego jestem bardziej pewn i tak btw nwm nadal jak powinno b yc
nie rozumiesz 'brak wlasciwego przedimka'?
pierwsze zdanie to bylo hmm no zdanie jakby odrebna teza

zawsze piszesz tak, jakbyś rozmawiała z kumpelą w toalecie?
nwm jakiego wgl nie rozumiem nie moge wpasc na pomysl to wszyscy tutaj zagadkami
Cytat: zielonosiwy
pierwsze zdanie to bylo hmm no zdanie jakby odrebna teza

zawsze piszesz tak, jakbyś rozmawiała z kumpelą w toalecie?

o co ci chodzi
dodałam przedimek "a" no to powwiedzieliscie ze zly zmienilam na brak tez ale no chyba the tam nie wstawie
zamiast pisac takie rzeczy, moze wytlumaczysz sobie, dlaczego tam musi byc 'the'.
gdzie te the ma niby byc otrzymalam rozne wrsje
First of all, sticking to such a diet 'reduce' (diet-it-3os.l.poj, tu ma byc inna koncowka) 'a' (zly przedimek) choresterol level. 'For certain' (cos to mi nie pasuje, nie lubie za bardzo takich amwerkyanizmow...lepiej Certainly,) vegetarianism is a better solution than taking medicines for those(,) (nie rozumiem dlaczego tu jest przecinek) whose 'a' (co to sloow 'a' tutaj wlasciwie robi?) cholesterol level is too high.
no to czyli brak jakichkolwiek przedimkow :D
to nwm o co chodzi panu MG
no to czyli brak jakichkolwiek przedimkow :D
to nwm o co chodzi panu MG

tak, brak wlasciwego przedimka znaczy ze w tym miejscu powinnien byc TEN wlasciwy przedimek. Nie za bardzo rozumiesz zasady uzywanie przedimkow (a, an, the).
A kto powiedzial ze jestem w tym mistrzem, to zawsze byla moja pieta achillesowa
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa