Wybór z trzech obrazków

Temat przeniesiony do archwium.
I'd choose picture number 3 because is very a modern, is well exposed and pretty furnished also is very lots of place there.
I don't find the first pic old-fashioned. The picture number 2 I don't like.
czy to jest dobrze?
I'd choose PRZEDIMEK picture number 3 because BRAK PODMIOTU is very a modern, is well-exposed< -CO TU MIALAS NA MYSLI? and pretty furnished KROPKA also BRAK PODMIOTU is very lots A LOT of place there.
I don't find the first picTURE old-fashioned. The picture number 2 I don't like ZŁY SZYK.
edytowany przez zielonosiwy: 01 mar 2016
Cytat:
well-exposed< -CO TU MIALAS NA MYSLI?

chodziło mi o dobrze oświetlony
Cytat:
I'd choose PRZEDIMEK picture

ten przedimek to "the" ?
Ale ten obrazek jest dobrze oswietlony i niezle umeblowany?

tak, the
tak bo to jest dom i on jest duży bardzo jasny i dobrze umeblowany
Cytat:
because BRAK PODMIOTU is very a modern

będzie "it" ?
Jeżeli wnętrze domu jest oświetlone to nie będzie 'exposed'. exposed = naświetlenie zdjęcia (przykładowe znaczenie)
Cytat:
because BRAK PODMIOTU is very a modern

będzie "it" ?
Znasz powiedzenie: milczenie jest potakiwaniem? Jak nikt nie otpowiada, najczęściej jest dobrze;)

A LOT of place 'a lot of' can be used with plural countable nouns and with singular uncountable nouns.
edytowany przez Aaric: 02 mar 2016
Cytat:
furnished KROPKA also BRAK PODMIOTU is

czy tu też będzie "it"?
Tak.

Ja bym inaczej napisał, np 'przestronny' zamiast 'a lot of place'
edytowany przez Aaric: 02 mar 2016
Gdzie znalazłeś że 'dobrze umeblowany' = 'pretty furnished'?
Wg mnie:
I'd choose picture number 3 because (ale co? 'is' (wg mnie trzeba innego czasownika, moze 'pokazuje') (przedimek) very 'a' (co ten przedimek tutaj robi?) modern (ale co?), is well exposed and 'pretty' (tak to mowimy o kobietach, sukienkach, moze i samochodach, ale nigdy o domach, lepiej. 'well') furnished 'also is' (po jakiemu to jest? Zrob drugie zdanie ) 'very lots of place there' (tego to calkowicie nie rozumiem, nie wiem o co chodzi).
I don't find the first 'pic' (jak mowisz do swojego kolegi z podworka to jest o.k., ale jak do osoby starszej, to trzeba w calosci) old-fashioned. 'The picture number 2 I don't like' (trzeba inaczej, najpierw to co jest wazne w zdaniu, a to co jest wazne to jest fakt ze tego nie lubisz, pozniej co)
To ostatnie zdanie będzie tak?

I don't like the picture number 2.
Cytat: wloch66cd

bez 'the'.
Czy to zdanie jest dobrze?

This room is large, spacious and cozy.
Cytat: terri

bez 'the'.
dlaczego bez 'the'?
tak
przecież wcześniej był dom, nie pokój.
Moze być dom chodzi mi czy zdanie jest poprawnie napisane

Tylko ze 'cosy' to generalnie znaczy 'male, przytulne, to pozniej nie mozna mowic 'large' - bo to sa 2 rozne pojecia. Mozna ..This room is spacious, yet at the same time retains a 'cosy' atmosphere.
dziękuje za poprawki
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa