matura podstawowa list

Temat przeniesiony do archwium.
przygotowuje sie do maturki z angielskiego liscik sobie napisałem, kto zorientowany w temacie prosze zerknac cos doradzic moze , jakies wskazówki, jestem otwarty na krytyke/ w liscie same konkrety nie pisalem bzdet typu see you soon,thank for your last email itp. wydaje mi sie ze sa bledy z przyimkami a,the of itp...

polecenie spotkales slawna osobe opisz to spotkanie itp...

When i was in the capital england-london.I saw famous person in McDonald.I went to his, Famous person is Fernando ALonso.
Fernando Alonso bought two beers in McDonald .I went to him and i was begining conservation with Fernando.
Match were very good because i knew that fernando is clever man.Fernando said me thath he was in Poland ,
Because his grandfather was (pole-polakiem?) Alonso gave me some money and he said ''maciek bought us yet two beers '' I bought alcohol and we drank beers ,It was great meet i knew that famous man also is seriously good man .
I (ja) miasta, państwa, imiona i inne nazwy własne, z wielkiej litery.
Przedimki.
I went to him and i was begining conservation with Fernando. oj:)
Więcej błędów.
edytowany przez Aaric: 01 maj 2016
When 'i' (popraw) was in the capital (tu brakuje slowa) 'england' (duza litera) -'london' (duza litera) (.) dlaczego tu jest kropka na koniec zdania, jak to nie jest) I saw (przedimek) famous person in 'McDonald' (to nie jest nazwa tego fast-food, chyba tam nigdy nie byles). I went to 'his' (zle slowo), (przedimek) famous person 'is' (zly cxzas, bo jak opowiadasz o czyms co stalo sie juz kiedys, to jest czas przeszly) Fernando ALonso.
Fernando Alonso bought two beers in 'McDonald' (popraw) .I went to him and 'i' (popraw) 'was' (niepotr) 'begining' (blad ortog ale i tak zle slowo) 'conservation' (tgwarantuje Ci ze napewno ni, masz zle slowo -sprawdz w slowniku) with Fernando.
'Match' (zle slowo) 'were' (tu masz l. mnoga, do czego ona sie odnosi) very good because 'i' (popraw) knew that 'fernando' (duza litera, to jest nazwa wlasna) is clever man.Fernando 'said' (zle slowo, tutaj 'told') me 'thath' (blasd ortog) he was in Poland (,) (niepotrzebny przecinek) because his grandfather was A POLE. Alonso gave me some money and he said '''maciek' (duza litera, naszwa wlasna) 'bought' (zle slowo) us 'yet' (niepotr) two beers '' I bought alcohol and we drank (brak przedimka) beers. It was great (brak slowa) meet (brak slowa) 'i' (popraw) knew that famous man 'also is' (zla kolejnosc slow...is also) (brak przedimka) seriously good man .
Moja poczta nie działa więc odpowiem tu
*miało być 'conversation' jest rozmowa, a nie 'conservation'