3 Zdecydowanie wolę chleb pełnoziarnisty od białego. Ten pełnoziarnisty zawiera dużo błonnika.
I definitely prefer wholemeal bread to white one. This wholemeal has much more fibre.
4 Tłuste, smażone potrawy takie jak bekon, żeberka czy steki wyrządzają ogromne szkody dla organizmu.
Fatty, fried dishes such as bacon, ribs or steaks cause damages on your organism.
5 Ogólnie mówiąc, nie lubię zup i nie jem ich zbyt często, ale buraczkowa mojej babci sprawia, że jestem w siódmym niebie.
Generally speaking I don't like soups and I don't eat them very often, but my grandma's beetroot soup makes me feel like I'm on cloud nine.
6 Już czas żebyś ograniczył jedzenie słodyczy. Żelki, lizaki i batony spowodują, że za 10 lat nie będziesz miał zębów.
It's high tike you cut down on sweets. Jellybeans, lollipope and candy bars will cause that you won't have your teeth on 10 years time
7 Czy mógłbyś nam podać na śniadanie nalesniki z syropem klonowym kiedy będziemy u cb w nastepnym tygoniu?
Could you serve us pncakes with maple syrup on breakfast ahen we are at your place next weekend.
Z ty ostatnim... nie wiedzialam jaki czas i mowi ze np at Peter's czyli u Petera i nauczyciel mi mowil ze mozna at somebody's place