Cytat: ggabi1
Poza tym, chyba nie jesteś najbardziej uprawnioną osobą do wytykania mi błędów (zamiast wskazać konkretne w sposób konstruktywny)
Pozwól, że będę udzielać pomocy w sposób, jaki uznam za stosowny.
Konto założyłaś wiele lat temu, więc może powinnaś wiedzieć, że własnie w ten sposób tutaj pomagamy. Cóż prostszego popisać się swoją znajomością angielskiego i napisać poprawnie? Pomóc można wtedy, kiedy osoba prosząca o poprawę sama dostrzeże błąd i go poprawi. Wtedy jest większa szansa, że się czegoś nauczy.
Dlatego nie wskazałem, gdzie popełniłaś błędy, ale wystarczy, że porównasz moje wczorajsze podpowiedzi ze swoim tekstem i zobaczysz, czego brakuje (np. przedimków). Przedimki to akurat czuły test poziomu znajomości angielskiego.
Moje błędy? Tak, pominąłem np. brak przedimka przed pierwszym wystąpieniem workers. Źle zasugerowałem, że wystarczy zmienic stay na inny czasownik, ale hej, 'remained damaged' nie jest dobrze.
Mam prawo do wytykania błędów, zwłaszcza osobom, które widząc poprawione błędy, same je powtarzają.
I jeszcze raz proszę, żebyś nie poprawiała błędów 'jak uznasz za stosowne', ale jak nauczyciel, który chce, żeby uczeń sam te błędy 'przepracowal' a nie tylko przeczytał poprawną wersję. Ty uczysz?