Mam parę zwrotów. Chciałabym, żeby ktoś mi je sprawdził i wytłumaczył moje błędy w miarę możliwości...
I`m suprised, because I always think that... - Jestem zdziwiona, ponieważ zawsze myślałam, że ...
I reckon that, extreme sports are more dangerous than the car run (czy lepiej drive?).
The most danger is when we doing something irresponsible and we are careless.
- Największe zagrożenie jest wtedy kiedy robimy coś nieodpowiedzialnie i jesteśmy nieostrożni.
I pick out - Wybrać coś (czy może być taki zwrot) czy lepiej I choose ?
Smoking cause cancer and other illness. Smoking kill slowly. People smoke and don`t think about consequences. Effects are "dead earnest" ! - Palenie powoduje raka i wiele innych chorób. Palenie zabija powoli. Ludzie palący papierosy nie myślą o konsekwencja. Efekty są "śmiertelnie poważne".
Driving a car is also dangerous, because for example drivers stressed in traffic . Stress is not good for heart. Drivers drove too fast and make many incident - Prowadzenie samochodu jest także niebezpieczne, ponieważ kierowcy na przykład stresują się podczas korków. Stres nie jest dobry dla naszego serca. Kierowcy jeżdzą za szybko i robią powodują dużo wypadków.
Lot balonem - ?
Skok ze spadochronem ? - jump from plane ???