ProszÄ™ o pomoc ...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Zaczynam sie uczyć dopiero języka angielskiego, i mam zadane parę takich zdań. Napisałam do nich odpowiedzi, ale chciałabym żeby ktoś to sprawdził i ewentualnie poprawił moje błedy/ pokazał gdzie je robie.

1.What was the last party you went to? Did you enjoy it?

The last party was good, but loud. Yes,I enjoying it

2.Do you prefer going to parties with your friends or with your boyfriend/girlfriend?

I prefer going to the party with my friends.

3.Have you ever been to any formal parties? For example: a wedding, a christening, etc.

Yes, I have been the formal parties, three years ago. this been my sister wedding.

4.Do you ever wear any special clothes for a party?If yes,what?

Yes, I wear special clothes. This been long black dress.

5.Do you ever been to an "end of year" party at school?

No I never been an "end of Year" party at school.
zauważ, że wieksza część odpowiedzi jest w pytaniu
np. jeżeli w pytaniu jest 'to parties', to w odpowiedzi nie należy pisać 'to the party'
albo jeżeli jest tam napisane 'been to a party', to nie można odpowiedzieć 'been a party' - to tak jakbyś raz mówiła 'byłam na przyjęciu', a raz 'byłam przyjęciu'.
w odpowiedzi na pytanie 'did you enjoy yourself' nalezy uzyc czasu Simple Past, nie 'ejnoying'
kiedy piszesz 'to bylo przyjecie takie czy iine', pisz 'It was". 'been' uzywa sie w czasie Present Perfect
Hej, zrobilas pare bledów głownie w czasach, porawilam oto poparwione zdania. pozdrawiam
1.What was the last party you went to? Did you enjoy it?

The last party I went to was good, but loud. Yes, I enjoyed it

2.Do you prefer going to parties with your friends or with your boyfriend/girlfriend?

I prefer going to parties with my friends.

3.Have you ever been to any formal parties? For example: a wedding, a christening, etc.

Yes, I have been to a formal party. It was three years ago and it was my sister's wedding.

4.Do you ever wear any special clothes for a party?If yes,what?

Yes, I wear special clothes for parties, for example a long black dress.

5.Have you ever been to an "end of year" party at school?

No, I have never been an "end of Year" party at school.
Hm.. dziękuję za odpowiedź, szkoda tylko że brakuje wskazania vbłędów, bo jak mówie zaczynam się uczyć tego języka, i mowa o czasach to tak jakby do ślepego mówić popatrz na ten obrazek :(. Ciężko mi zastosowac czasy nie znając ich jeszcze. A tym bardziej wyszukać błędy w moich zdaniach.
A nie lepiej było dać jej szansę samej poprawić (i zrozumieć) błędy? Wyżej dostała cenne wskazówki. Teraz to pewnie zadowolona tylko przepisze.
Dziękuję za odpowiedź teraz łatwiej będzie mi zestawić i zobaczyć gdzie błędy robię, no i pomoże mi zrozumieć czasy :). Dziękuję jeszcze raz.
Coś tu nie gra. Nauczyciel zadaje zadania z materiału, którego jeszcze nie przerobiliście? Wątpię.

>zastosowac czasy nie znajÄ…c ich jeszcze
To trzeba się uczyć, a nie tylko chodzić do szkoły.
Hm... ja bym nie oceniała ludzi po jednym mailu :-/. Teraz łatwiej mi będzie docenić wskazówki i zrozumieć, zobrazowane, bo widze doskonale gdzie zrobiłam błędy.
Sorry, ale nie potrafię zrozumieć Twojej negatywnej postawy w stosunku do mnie! Napisałam że zaczynam się dopiero uczyć angielskiego, jak widać staram się to zrobić sama, i poprosiłam o sprawdzenie i poinstruowanie. W szkole jest 42 osoby i nauczyciel nie dostosowuje poziomu nauczania do każdego osobno, więc musze radzić sobie sama, a nauczyć się samej jest ciężej niż jak ktoś skoryguje błędy i pomoże w zrozumieniu. Szukam korepetycji a raczej nauczania, nawet napisałam tu do kilku osób, naprawdę nie potrafię zrozumieć Twojego nastawienia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Praca za granicÄ…