Prosiłabym o sprawdzenie recenzji filmu

Temat przeniesiony do archwium.
Bylabym wdzieczna za sprawdzenie mojej recenzji , poprawienie ewentulnych błędów ,oraz o ocenę pod kontem matury na poziomie rozszerzonym . Bede wdzieczna za wszelkie sugestei odnossne mojej pracy

" Black Hawk Down " it is a war film directed by Ridley Scott and script was written by Mark Bowden and Ken Nolan . It was producted in United States and made in 2001 . The mains roles are played by Josh Hartnett and Evan McGregor . The scenario is based on the eponymous book "Black hawk down" that refers to the widely talked about story after the corpuse of an American soldier was dragged through the streets of Mogadishu .

"Black Hawk Down's main strenght is not claiming to be anything else other then a war movie .The film follows the preparations of the first considered benign mission and the following24 hours of hell for hundered American soldiers surrounded by several thousands of enemies .Ridley Scott does not waste time by showing the usual good-byes to the girlfriend and march under the flags of the Academy .The introduction to the characters is rapid and avoids the usual profiles of the genre.

As a war film , "black hawk down" is first rate . The fact that the film failed to collect a single Golden Golbe nomination should suggest how good it is . It is exciting , well paced and full of lots of actions . Director proves to be at home withe the adrenalin rush of modern technological warfare , piling on the firefights , helicopter crashes and blood carnage . This film is worth to see .
Moja sugestia: NIE ZRZYNAJ Z INTERNETU.

http://archive.gulfnews.com/indepth/airshow_2007/information/1[tel].html

Nawet jeśli kopiujesz z kilku różnych stron, i tak od razu widać, że sama tego nie pisałaś. Nauczyciele naprawde nie są tak głupi, jak co niektórzy sądzą.
Jeśli w jednym tekście robisz podstawowe błędy, a za chwilę rzucasz zwroty, które mógł napisać tylko native, to jest oczywiste, na jaką ocenę zasługuje ta praca.

Napisz coś sama, od siebie, własnymi słowami. Trochę wysiłku naprawdę nie boli...
ale ja nie daje tego do sprawdzeni ani nic poprostu wziełam z kilku zródeł posklejałam zeby miec dobrze napisaną recenzję zeby zaczac sie uczyc . Chce wiedziec czy recenzj ma wyglądac tak czy moze inaczej .
Madziula-
recenzja ma tak wygladac ....tylko niestety w twoich WLASNYCH slowach...
Wiem :) Poprostu potrzebowałam pracy , która byla by doba .. niczego takiego nie znalazłam wiec sama posklejałam . Potrzebna byla mi do nauki a nie do oddawania w szkole czy gdziekolwiek :D
Ale po co ci takie wypracowanie (nawet, jak to okreslilas, 'do nauki') skoro nie rozumiesz co w niej jest zawarte?

>ktora bylaby dobra... niczego takiego nie znalazłam
Zeby takowa prace znalezc musialabys rozumiec wszystkie recenzje, ktore czytasz.

i jeszcze cos, co mi sie rzucilo w oczy na samym poczatku:
>oraz o ocenę pod kontem matury na poziomie rozszerzonym
kĄtem
i przed 'oraz' bez przecinka
yy .. ale kto powiedział , że nie rozumiem co tu jest napisane ?
I wogóle skąd możesz wiedzieć na jakim poziomie jest moje czytanie ze zrozumieniem ? A co do tych błędów ortograficznych i interpunkcyjnych to wyniknęły one z pośpiechu ...
Droga Madziulo,
Prosisz o sugestie odnośnie pracy i ocenę pod kątem matury - ale jak to ocenić, skoro praca nie jest Twoja, tylko ściągnięta z netu? Nativów mamy oceniać, z mieszanką błędnych zdań pisanych przez Ciebie?
Dla mnie ndst za plagiat.
Nie bardzo też rozumiem, czego chcesz się w ten sposób nauczyć. Jeśli przydatnych (KRÓTKICH!!!) zwrotów/ słówek, to faktycznie poczytaj sobie recenzje na necie - nic w tym złego, struktura też jest ok, ale nie ściągaj całych zdań, bo to najzwyczajniejsze oszustwo.
Napisz jeszcze raz samodzielnie i wybierz inny film - opisz go sama, to mają byc Twoje przemyślenia i opinie.
eh .. Chodzilo mi oto ,żeby znaleźć DOBRĄ a wręcz Bdb pracę i wstawić ją tu zeby ktos ocenil pod katem matury czy to ma wygladac wlasnie tak .. Nie wiem jak ma wyglądac maturalna recenzja i chcialam zobaczyc na ile oceni ktos ta prace zeby sie mw zorietowac jak ma wygladac taka praca .. nie rozumiem dlaczego sie czepiacie skoro wykorzystuje tego w celu zdobycia oceny w szole ani nie czerpie z tego zadnej innej kozysci poprostu potrzebuje jej do nauki .. a to w jaki sposób sie ucze to chyba moja indywidualna sprawa ..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego