Kolega/ koleżanka z Anglii przyjezdza do Ciebie na święte i chciałby/chciałaby przywiźć przeznty dla Twojej rodziny. Napisz list w którym:
- wyrazisz radosc z jej przyjazdu i zapropnujesz ze odbierzesz ja z dworca
- opowiesz, co lubia Twoi rodzice i zasugerujesz jakie prezenty byłyby odpowiednie
- poinformujesz ze zaczelas planowac okres po swietach i opiszesz krotko te plany
-przypomnisz jakie ubrania powinna spakowac i wyrazisz nadzieje na szybkie spotkanie
Ciesze sie z Twojego przyjazdu. Mogę odebrac cie z dworca kolejowego.
Napisalas do mnie z prosba co mozesz kupic moim rodzicom pod choinke, Wiec postaram sie tobie pomoc. Powiem ci co moi rodzice lubia a ty sama zdecydujesz co kupic.
Moja mama lubi styl orientalny. Najlepiej gdyby było to cos do udekorowania domu. Moj tata lubi gadżety najlepiej związane z nowymi technologiami.
Zaczęłam juz planowac czas swiateczny. W pierwszy dzien świat mozemy pojechac do mojej babci. Ona mieszka na wsi. Bedziesz mogła poznac wiejskie zwyczaje. Nastepnego dnia pokaze Ci poznan. Ma ono wiele interesujacych zabytkow.
Powinnav wizac pare golfów, sweter i kurtke poniewaz w Polsce jest -3 stopnie celsjuesza.
Bardzo sie ciesze na Twoj przyjazd.
Dear Ann,
I'm licking yours arrival lips. Ican take you from railway station.
You write to me with request what you can buy for my parents under Christmas tree. So, I take steps you help. I tell you what my parents like and yu decide what you buy.
My mother very like oriental style. Ideally that will be something for deck out my home. My father like goodies the best will be something bound with new technology.
I will be planing time on Christmas. On first day Christmas we can go to my grandmother. She live in the country. You can get wise on rustic custom. Next day I show you Poznań. This town have many interestin monuments.
Yous shuld take few polo neck, sweater and jacket because in Poland is -7 degree contigrade.
I'am very glad for us meeting.
Best wishes.