PILNE! Przetłumaczenie!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, potrzebuję przetłumaczenia i poprawienia błędów w tym:

Yesterday wasn't good. I went to house at long night, so I am depressed. My mother still clinches for me… I put to sleep , but I do not know, that I slept one year! I packed my books and I go to the school. I came back home at about 2 p.m. Has nobody in house. Strange. Why? Whats happen?

Nie umiem angielskiego ni w ząb! Pomocy! Jest mi to potrzebne na dziś do 19:30! ;(
Po co Ci tłumaczenie czegoś, co sam napisałeś?
Chcę sprawdzić czy da się to przetłumaczyć i chcę żebyście poprawili błędy. PROSZE!!!!!!!!!!!
Nie bardzo się to da przetłumaczyć, niektóre zdania są bez sensu.
Yesterday wasn't good. - wczoraj nie było dobre

I went to house at long night, - szedlem do domu w długą noc

so I am depressed.- wiec jestem zdesperowany

My mother still clinches for me...- moja mama wciąz ???clinches??? na mnie

I put to sleep , - kłade spać

but I do not know, that I slept one year! - ale nei wiem ze spałem rok

I packed my books and I go to the school. - spakowałem ksiązki i ide do szkoły

I came back home at about 2 p.m. - wracam do domu kolo 2

Has nobody in house. - ma nikogo w domu

Strange. Why? Whats happen? - dziwne? dlaczego? co sie stalo?

masz tlumaczenie
to jakis suprer mix czsow i nie jest zrozumile to cos
;( A może ktoś przetłumaczyć na angielski to:

Wczorajszy dzień był udany, ale wróciłem do domu zmęczony. Matka ciągle się przyczepiała, nawet do najmniejszych drobiazgów! W końcu położyłem się spać, gdy się obudziłem zrobiłem to co zawsze. Umyłem się, ubrałem, zjadłem śniadanie, spakowałem książki i poszedłem do szkoły. W szkole, jak to w szkole. Nudy! Do tego jeszcze klasówka z geografii... Wróciłem do domu koło 2. W domu nie było nikogo, dlaczego? Bardzo dziwne ...
aha, i to ma byc w present simple, a ja kompletnie nie wiem co to znaczy :(
a co to w ogole ma byc? napisz cos wiecej to moze sie cos uda sklecic :)
z ktorej jestes klasy?
To znaczy, że czasownik jest w formie podstawowej, a w 3. osobie l. pojedynczej dodaje się -es lub -s, np

I go
you go
he/she/it goes
we go
they go

I walk
you walk
he/she/it walks
we walk
they walk

Prostszego czasu nie ma. Weź się do nauki, bo potem będzie coraz gorzej.
A ty nadal będziesz zadania za lenia odrabiac?
;) juz ci odp na innej stronie :)
nie bede ;d
1. gimnazjum, w podstawowce mialem tylko niemiecki ;( ma to być opis mojego dnia w czasie present simple, nie mam do tego głowy ... nauczyciel zrobił dla mnie wyjątek i mogę napisać 10 zdań. dla was to TYLKO, dla mnie AŻ. proszę o pomoc. można tam dopisać co robiłem "tamtego dnia" i dlaczego był udany. np: Wczorajszy dzień był udany, ponieważ udałem się z kolegami na wycieczkę w góry. Jacek wziął ze sobą piłkę, ale nie było warunków do grania, więc postanowiliśmy zagrać w (...) dla zabicia czasu. Można też bardziej szczegółowo opisać poranek. np: Nie chciało mi się wstawać do szkoły, ale moja matka wciąż powtarzała, że muszę wstać, by być jak ojciec. Gdy już wstałem - wyszorowałem zęby, umyłem twarz i rozczesałem włosy.
droga evo, widzisz, że angielskiego nie umiem, a próbowałem. próby są u góry, prosze, pomóżcie!
Ale co masz napisać? Masz jakiś temat? To co napisałeś to było głownie w czasie przeszłym (wczoraj), a piszesz że ma być w czasie teraźniejszym - present simple.

A to że nie umiesz to nie problem. Wszystkiego się można nauczyć. Jeśli dopiero przerabiasz present simple, to pewnie długo się nie uczysz.

Nie pisz najpierw po polsku, bo nie znasz angielskiego na tym poziomie co znasz polski. Staraj się układać zdania od razu po angielsku.
Mam napisać opowiadanie po angielsku w czasie present simple. Nie wiedziałem, że czas ten jest związany z terażniejszością... Tematu nie ma, ma to być opowiadanie. Spróbuję teraz coś przetłumaczyć z tego, jeśli możecie, to proszę - Przetłumaczcie też.

Tekst:

Moje dzisiejsze plany to udanie się z kolegami na wycieczkę w góry. Jacek ma wziąć ze sobą piłkę dla zabicia czasu. Matka powtarza, że nie jest to dobry pomysł, bo powinienem się wziąć za naukę, ale w szkole, jak to w szkole. Nudy! Dlaczego ja zawsze muszę się słuchać rodziców? Zrywam się ze szkoły. A co mi tam!
teraz to napisales w zwiazku z przyszłoscia.

czas ten okresla czynnosci ktore sie powtarzaja np codziennie

i piszesz:
I PLAY PIANO
I GO TO SCHOOL
I RUN
I RIDE A BIKE
I SLEEP
I SING
I WASH
Eh ... :( Ja się poddaję :( Nie nadaję się do tego :( Nie wiem nawet jak się do tego zabrać po polsku :( :(
co roku jezdze na wakacje do australii poniewaz jest to wg mnie najpiekniejszy kontynent na swiecie. mieszkam wtesy u mojej cioci wandzi w sydney skad jest blosko do pieknych plaz. wieczorami chodze po piasku.. cos takiego
Temat przeniesiony do archwium.