proszę o spr. 3 zdań

Temat przeniesiony do archwium.
czy to jest poprawnie:
With what person you want live in room?
They are didn't fascinate my now hair because they prefer long hair. They are metalic.
Z góry bardzo dziękuję za sprawdzenie :-)
Nie bardzo. Pierwsze zdanie jest słowo w słowo przetłumaczone z polskiego.

Jeśli pytają o konkretną osobę:

With whom do you want to share a room? (bardziej formalne)
albo
Who do you want to share a room with?

What kind of person do you want to share a room with?
With what kind of person do you want to share a room? (bardziej formalne)

Jeśli pytanie jest ogólnie z kim chciałabyś dzielić pokój.

Drugie zdanie (to o włosach) nie ma sensu. Napisz po polsku.
Pomieszałaś w nim czasy (are z didn't fascinate).
chodziło mi żeby napisać, że koledzy nie byli zadowoleni z obcięcia moich włosów, bo uważają że lepjej wyglądam w dłuższych.
a i dziękuję bardzo za odpowiedz na I pytanie:-)
a to jest dobrze: What did you feel when you meet with your favourite actor? i jeszcze tylko jedno; jak powiedzieć, zajęcia mi się podobały bo są bardzo interesujące
They didn't like me in short hair; they prefer long hair. They think I look better in long hair.

>They are metallic. Co/kto jest metallic?
What did (czas przeszły) you feel when you MET...(czas przeszły)

What do (teraźniejszy)....when you MEET....(teraźniejszy)

I liked the classes/activities/course because they/it were/was very interesting.
dzięki wielkie, a z tymi metalowcami to miałam inną koncepcje ale już mi się nie podoba i nie użyje ich w mojej wypowiedzi. Jeszcze raz dziękuję :-)Jesteście bardzo pomocni
a to jest dobrze: I think that your autfit is inadequate because you shuld dress gala autfit. This place require appropriate autfit.- chodziło mi żeby napisać że " ty nie ubrałeś się odpowiednio na galę teatralną. to miejsce wymaga odpowiedniego stroju
I cant't agree with you that my styl wearing is old-fashioned because I buy clothes in fashionable shop.- chodziło mi żebym zaprzeczyła twierzdeniu że ubieram się staromodnie.
Niby miały byc 3 pytania a pisze tak dużo do sprawdzienia bo to też napewno wymaga sprawdzenia przez profesjonalstów. Ile uczyłaś(łeś) się angielskiego?
>I think that your 'autfit' (OUTFIT) is inadequate because you
'shuld' (SHOULD) HAVE dressED FOR A gala 'autfit' (ortog). This place requireS (it requires) AN appropriate 'autfit' (ortog).-
>I cant't agree with you that my 'styl' (STYLE) 'wearing' (niepotr) is old-fashioned because I buy clothes in A fashionable shop.
dziękuję bardzo te pomyłki np. shuld to wynikają z szybkiego pisania ale dziękuję za bardzo dokładne poprawianie moich błędów
Temat przeniesiony do archwium.