Ulubiony sportowiec- sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę na zadanie krótko opisać ulubionego sportowca. Proszę o sprawdzenie. Z góry bardzo dziękuję :]
Sportowcem, którego bardzo lubię jest Mariusz Pudzianowski, który jest Polakiem. On jest strongmanem. Myślę, że jego największe osiągnięcie do zdobycie tytułu najsilniejszego człowieka świata. Lubię go, ponieważ godnie reprezentuje nasz kraj i potrafi robić wiele innych rzeczy, np. potrafi tańczyć- zajął 2. miejsce w konkursie Taniec z Gwiazdami. Poza tym ma duże poczucie humoru.

A sportsperson I really like is Mariusz Pudzianowski. He is Polish. He is strongman. I think that his biggest achievement is score sporting honour: The strongest person in the world. I like him because he stately represents our country and he can do lots of other things, e.x he can dance- he takes up runner- up in Danicng with the Stars. Besides he has big sense of humour.
A sportsperson (a gdzie jest slowo 'ktorego'?) I really like is Mariusz Pudzianowski. He is A strongman. I think that his 'biggest' (napisz tu 'greatest') achievement is 'score' (cos tego nie rozumiem) sporting honour: The strongest 'person' MAN in the world. I like him because he 'stately' (moze inne slowo) represents our country and he can do lots of other things, 'e.x' (nie, jak chcemy napisac ..for example to jest...e.g.) he can dance- he 'takes' WAS THE runner-up in THE PROGRAMME 'Danicng' (ortog) with the Stars.
Besides he has A big sense of humour
Ok. Dziękuję, ale w książce każą tak zacząć i nie ma żadnego who albo coś... Więc też tak pisałam :) A czy to biggest nie może zostać? Bo tak też jest w książce.. :/ a to score sporting honour to znaczy że score- zdobył saporting honour- tytuł sportowy- czy to jest źle? I jakie inne słowo proponujesz zamiast stately- bo ja innego nie znalazłam oprócz tego... A może być: remarkable? Proszę o pomoc :/
A sportsperson (whom) I really like is Mariusz Pudzianowski.
I like him because he 'stately' (honourably) represents our country..
I think that his greatest achievement is 'score sporting honour:'- ja tego dalej nie rozumiem, czy on dostal pierwsze miejsce, czy byl drugi? czy to jest tytul honorowy? ...mysle, ze on byl pierwszy, wtedy is to receive the highest score in his sport...
Chodziło mi po prostu o to, że na zawodach zajął pierwsze miejsce i przez to zdobył ten tytuł. Ale dziękuję za pomoc :*** (I tak już szukam kogoś żeby się zapisać na korki) :D
..że na zawodach zajął pierwsze miejsce i przez to zdobył ten tytuł.
...during a competition for the World Championship, he achieved/took the first place.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie