List prywatny

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam napisać list prywatny o temacie "Byłeś ostatnio na pogadance na temat sposobu zdrowego odżywiania się. W liście do znajomych napisz:o czym była pogadanka i kto ją prowadził,kiedy i gdzie się odbyła,jakich porad i przestróg udzielała osoba prowadząca,co sądzisz o tych wskazówkach i czy masz zamiar którąś z nich zastosować" i mam tak: Dear Friends,

How’re you doing? I hope you are safe and sound. I’m writing to you to tell about a meeting in which I took part.

One week ago in my church there was a very interesting meeting. We’re talking about the way of healthy nutrition. Entire conversation was managed by some very pretty and well-groomed women-Vanessa. She told us that eating vegetables,milk,fruits are very important. As well she told that a vitamin are very necessary for our organism too.Also,she said how a big problem is eating a fat meat. I definitely agree with her and I’m going to eat more fruits and drink more milk. Because health is very important,right?

Well, that’s all. I’m looking forward to hearing from you. I hope you will eat more healthy food now.

Best wishes,
XYZ

Trochę to wszystko łatwo napisane ale nie mam głowy żeby zmieniać to wszystko :D
zastanawia mnie tylko czy zdanie "about a meeting in which I took part.
"jest poprawne
hej ;)
też mam takie zadanie i właśnie nie mam pojęcia jak to mam napisać. Więc ci nie pomogę ;( sorki...może jak coś mi wpadnie do głowy to ci napiszę. :) 3maj sie
mógłby ktoś rzucić okiem na ten list? Musze w 5 minut taki napisać i chciałem wykorzystać kilka zwrotów, słówek...

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie