Część Amy,
Dawno się nie odzywałas, co tam u Ciebie?
Piszę do Ciebie, ponieważ chciałbym się z Tobą podzielić moimi wrażeniami z wakacji.
W wakacje poleciałam do Australii. Było świetnie! Zatrzymałam się w hotelu w Sydney – największym miescie w tym kraju. Zwiedziłam słynną Opere. Widzialam również 'Blue Mountains'
Z 'Sydney Tower' mozna podziwiac piękną panorame miasta. Największe wrazenie miasto wywarło na mnie noca. Wylegiwałam się tez na słynnej plazy 'Bondi Beach'. Jak już Ci kiedys wspominałam bardzo lubie windsurfing. To była swietna okazja zeby sobie posurfowac. W kolejnych dniach pojechałam do okolicznych parków narodowych 'Kuring-gai Chase' i 'Royal.' Pierwszy raz w zyciu widziałam oposy.
Czas w Australi szybko zleciał. Na następne wakacje mam w planach poleciec do Japoni, do Tokio. Chce odwiedzic Tokijskie Muzeum Narodowe – gdzie jest przedstawiona dawna sztuka japonska i azjatycka, Tokyo National Museum of Modern Art - pierwsze muzeum sztuki współczesnej i wiele innych.
A u Ciebie co ciekawego ostatnio się wydarzyło? Na pewno miałas ciekawe wakacje, bo wspominałaś ze lecisz do Anglii. I opowiedz mi wreszcie o swojej rodzinie. Czy masz rodzenstwo? W jakim wieku? Czym się Twoi rodzice zajmuja?
Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz.
Kasia
moje tłumaczenie:
Hi Amy,
You didn't respond long ago, what's up?
I write for you, because I would like divide with you my sensations from holiday.
On holiday I went on a journey to Australia. It was great! I stayed on hotel, on Sydeny – it's the biggest city in this state. I saw famous Opera. I saw too 'Blue Mountains'. On 'Sydney Tower' you may admire beautiful panorama city. City in the night was made a very good impression on me. I lay in famous 'Bondi Beach'. Once I remembered that I very like windsurfing. It was great chance to surf. Next day I went to surrounding National Parks. 'Kuring-gai Chase' and 'Royal'. First time on my life I saw opossums.
Time in Australia was up fast. Next holiday I'll go to Japan, to Tokyo. I'll visit 'Tokyo National Museum ' - where is presented acient art japanese and asian, Tokyo National Museum of Modern Art – first museum contemporary art and many others.
What has you happened recently? Surely you had interesting holiday, because you said that you went to England. Tell me about your family. Have you any brother or sister? How old they are? What do your parents do?
I look forward to answer from you.
Kasia
Bardzo byłabym wdzięczna