prosze o sprawdzenie zadania

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o spr mi tych 6 zdań. Pewnie są błędy, ale i tak starałam się...
Dziękuje wam za pomoc w angielskim w poprzednich zadaniach:)

1.I must be at a university in five minutes. ( muszę być na uniwersytecie za pięć minut
2. I am feel bad. I have be overweight, my fitness is very weak. ( Czuję się źle. Mam nadwagę, moja kondycja tego nie wiem> jest kiepska.
3. I bought T-shirt but it was defective. I'd like to give back or change on something other, but shop assistant didn't agree. ( Kupiłam koszulkę, ale okazała się wadliwa. Chciałam ją oddać lub wymienić na coś innego, ale sprzedawca nie zgodził się.)
4. I spend a lot of money on a cigarettes. I don't have cash to go to the cinema. ( Wydaję dużo pieniędzy na papierosy. Nie mam pieniędzy aby pójść do kina.)
5. I look for a job, but I can't something interesting to find. ( Szukam pracy, ale nie mogę nic ciekawego znaleźć)
6. I'm going to drive on the business trip to England and France, but I don't know languages. ( Mam zamiar pojechać w delegację do anglii i francji, ale nie znam języków.)
1.I must be at 'a' (tutasj mysle, ze THE. Mozna 'a', ale tylko wtedy kiedy mowisz o pierwszym lepszym Uni, a tutaj mowa o tym na ktorym studiujesz, to qwtedy 'the') university in five minutes.
2. I 'am' (dlaczeg uzylas 'am, to wyglada tak (*Ja jestem czuje sie...) feel bad. I 'have be' AM overweight, my fitness is very weak.
3. I bought A t-shirt but it was 'defective' (nie za bardzo slowo, defective uzywamy wiecej do elektrycznych i IT reczy). 'I'd' (zly czas - bo to nie znaczy to co w polskim zdaniu - chcialam) like to give IT back or
TO change IT 'on' (znowu ta kalka z polskiego 'na' - tutaj FOR) something 'other' ELSE, but THE shop assistant didn't agree.
(Chciałam ją oddać lub wymienić na coś innego, ale sprzedawca nie zgodził się.)
4. I spend a lot of money on 'a' (niepotr) cigarettes. I don't have THE cash to go to the cinema. (spend- jest wlasciwe slowo tutaj)
5. I AM lookING for a job, but I can't SEEM TO FIND 'something' ANYTHING interesting. 'to find' (niepotr).
6. I'm going to drive on 'the' A business trip to England and France, but
I don't know THOSE languages.
Zastanawia mnie to 5 zdanie czy ma być I am looking for czy I look for ponieważ przecież on nie szuka pracy w chwili której to mówi tylko ogólnie szuka. Pogubiłam się też w tym 3 zdaniu. Jeśli możesz napisz całość. Słówko defective zmienilam na powiedzmy DIRTY( ze brudna jest dlatego chciałam ją oddać)
uzycie drugie http://www.englishpage.com/verbpage/presentcontinuous.html Przyjrzyj sie temu schematowi ;)
present continuous - szeroko pojeta terazniejszosc

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Matura