Tłumaczenie opowiadania - proste zdania

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, potrzebuję tłumaczenie na jutro. Napisałam dość krótkie i proste opowiadanie, bardzo proszę o pomoc bo z tłumaczeń jestem słaba. Opowiadanie dotyczy jednego dnia rozbitka na wyspie.

Obudziłam się o dość wcześnie. Nie mogłam spać w nocy bo szalała burza. Bardzo się bałam, spałam w szałasie, który zbudowałam wczoraj. Dzisiaj mijają 2 tygodnie odkąd jestem na wyspie. Słońce wzeszło, zaraz idę na polowanie. W głębi lasu zawsze są jakieś zwierzęta i owoce. Gdy weszłam do lasu śpiewały ptaki, słońce świeciło dość ostro. Gdy spojrzałam w gore ujrzałam piękne ananasy, rosły na ziemi, szybko je zebrałam. Na dalszej drodze napotkałam banany i kokosy rosnące na drzewach. Nagle usłyszałam szum strumyka. Zobaczyłam rzeczkę. Umierałam z pragnienia i pobiegłam się napić. Koło 12 wróciłam do mojego "zakwaterowania". Rozbiłam kokosy, zjadłam banany i ananasy. Po posiłku poszłam popływać w oceanie. W wodzie było wiele pięknych ryb, były kolorowe i przyjazne. Gdy poczułam się zmęczona wyszłam na brzeg i czekałam na jakikolwiek ratunek. Napisałam na piasku "pomocy", ponieważ wczorajszy napis zmyla woda podczas burzy. Chwile później zasnęłam z przemęczenia. Wieczorem obudził mnie dość silny wiatr, znów zaczynała się burza. Musiałam się skryć i znów przetrwać kolejna ciężka noc. Oby jutro nadszedł ratunek...

Bardzo proszę o pomoc
Napisz do tej użytkowniczki:
https://www.ang.pl/profil/556668
ona też chciała, żeby jakiś frajer odrobił zanią pracę domową, i podobno dwóch sie zgłosiło. Da Ci namiary na nich, bo tu na forum nikt poważny nie wysila się bardziej niż 'proszący' - Ty nic nie robisz, żeby się uczyć angielskiego, my nic nie robimy. To chyba łatwo zrozumieć?
Dooobrze, dooobrze. W takim razie spróbuję coś sama sklecić, jeśli mi coś wyjdzie to wstawię do sprawdzenia. Jeśli ktokolwiek miałby taką chęć mi pomóc :)
Coś tam napisałam... Jeśli można to proszę o sprawdzenie, bo naprawdę słabo sobie radzę. Chodzi mi o proste, zwięzłe zdania.

I woke up quite early. I couldn’t sleep in the night, because storm was raged. I was very scared, this night I slept in the shelter, which was built by me yesterday. This is my second week on this mysterious island. Now is beautiful sunrise and soon I will go to hunt. In the depths of the forest always is a lot of animals and fruits. When I went to this forest birds was tweeting, sun was shining quite hard. When I looked up I saw beautiful pineapples, coconuts. I gathered them quickly. Suddenly I heard noise of water. I saw little brook. I went to river, because I want to drink. About 12 o’clock I come back to my “accommodation”. I smashed coconuts, I eaten bananas and pineapples. After my delicious meal I went to swim in the ocean. In the water were wonderful fishes, they were colorful and friendly. When I felt tired I left water and I went to the shore. I waited for rescue. I drew in the sand the word “Help”, because yesterday’s inscription was washed by storm. A moment later I feel asleep. In the evening wokes me up strong wind. The storm started again. I had to hide in shelter and survive severe night again. What else I have left? I hope that rescue will be soon.
No i widzisz, ze Ci dobrze wyszlo. Tylko uwazaj na te przedimki (a, an, the)-

I couldn’t sleep 'in' (during) the night, because (brak przedimka) storm was 'raged' (raging). I was very scared, this night I slept in the shelter, which was built by me yesterday.
Now THERE is beautiful sunrise and soon I will go 'to hunt' (hunting). In the depths of the forest THERE IS always 'is' (w zlym miejscu) a lot of animals and fruits. When I went to 'this' (niepotr, wystarczy 'the') forest THE birds was tweeting, THE sun was shining quite 'hard'(zle kolarzenie, tutaj 'strongly'). When I looked up I saw beautiful pineapples AND coconuts.
Suddenly I heard (przedimek) noise of (przedimek) water. I saw (przedimek) little brook. I went toWARDS (przedimek) river, because I wantED 'to' A drink. About 12 o’clock I 'come' CAME back to my “accommodation”. I smashed (przedimek) coconuts, I 'eaten' ATE (przedimek) bananas and pineapples. After my delicious meal I went FOR 'to' (zle slowo, tutaj przedimek) swim in the ocean. In the water were wonderful fishes, they were 'colorful' (colourful in BrE) and friendly. When I felt tired I left (przedimek) water and I went BACK to the shore. I waited 'for rescue' (to be rescured).. I drew in the sand the word “Help”, because yesterday’s inscription was washed AWAY by (przedimek) storm.
In the evening 'wokes me up strong wind' (zla kolejnosc slow, tutaj...a strong wind...). The storm HAD started again. I had to hide in (przedimek) shelter and survive (przedimek) severe night again. What else 'I have' (zla kol slow, 'have I') left? I hope that (przedimek) rescue (mozesz napisac 'boat' albo 'plane') will be HERE soon.
Ok Dziękuję za poprawienie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa