The copy offload read operation is not supported by a filter.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam do przetłumaczenia taką treść: "The copy offload read operation is not supported by a filter.". Nie mam pojęcia co to może znaczyć, a i google translate nie pomaga. Dodam, że to zdanie ma sens informatyczny (wycinek z MSDNu jeśli ktoś wie o czym mówię). Proszę, czy mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? :)
offload = przeładowywać. Przekładając to na pliki komputerowe, offloading = transfer plików na urządzenie peryferyjne (zewnętrzne).
Może: Kopiowanie odczytu transferu plików nie jest wspomagane przez filtr.

Tu trzeba się znać na informatyce, co mnie nie dotyczy.
może autor zapytania zna tę terminologię
Być może, dzięki za sugestię. Nie zweryfikuję niestety tego, bo dużo mi to nie mówi :( Gdybym miał jakis pomysł co to może oznaczać, nie pisałbym tutaj. Tak czy siak, dzięki za odpowiedzi :) Ewentualnie gdyby ktoś wpadł na lepszą wersję, albo wiedział o co chodzi niech pisze :D
Filtr nie obsługuje [nie wspomaga] operacji kopiowania danych do [w celu] ich przesyłu na urządzenie zewnętrzne
edytowany przez argazedon: 18 sie 2012
Co do tego "filtr" : W kontekście zabezpieczeń IPSec jest to specyfikacja ruchu opartego na protokole IP, która umożliwia rozpoczęcie negocjacji dotyczących zabezpieczeń komunikacyjnych opartych na źródle, lokalizacji docelowej i typie komunikacji IP.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa