Witam, mam małą prośbę. Potrzebuję przetłumaczyć streszczenie mojej pracy licencjackiej na angielski. I tu jest problem, musi to być koniecznie angielski - tak uparł się mój promotor, a angielski ogarniam średnio, niemiecki duuużo bardziej. A więc czy jest ktoś, kto ma chwilkę wolnego czasu i przetłumaczyłby mi to streszczenie na angielski? Nie ma tego dużo, więc myślę, że znajdzie się ktoś, kto mi pomoże.
Wlepię SOGa :)
Przedmiotem rozważań niniejszej pracy zatytułowanej "Taktyka oględzin" było poznanie specyfiki oględzin, ukazanie podstawowych metod i taktyki ich dokonywania, a także zwrócenie uwagi na rolę właściwego ich przeprowadzania w kontekście realizacji procesu wykrywczego w postępowaniu karnym.
Przy tworzeniu pracy autor korzystał z publikacji, artykułów i fachowej literatury wielu znanych polskich badaczy. Pomocne okazały się także akty prawne, czasopisma oraz orzecznictwa polskich sądów.
Praca składa się z trzech rozdziałów, w których są poruszone kwestie teoretyczne, wyjaśnione podstawowe definicje, opisane rodzaje oględzin i metody ich dokonywania, a także sposoby dokumentowania tej czynności procesowej, dodatkowo wzbogacone licznymi ilustracjami, mającymi na celu przybliżenie czytelnikowi tego zagadnienia.
Z góry dziękuję za pomoc.