Potrzebuję pomocy kogoś ze znajomośćią angielskiego na bardzo wysokim poziomie

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry, zająłem się tworzeniem komiksu który ma na celu pokazanie polaków w lepszym świetle, ostatnio traktuje się Nas coraz gorzej, wszędzie pojawiają się stereotypy, czas to przełamać, uczę się angielskiego od 2 lat, umiem go dość dobrze, dużo czasu w to wkładam, jednak nie jest on jeszcze na tyle dobry aby dobrze ując to co chcę w tym komiksie a chciałbym aby każde zdanie było napisane bezbłędnie, dlatego prosiłbym o przetłumaczenie tych kilkunastu zdań, wiem, że trochę to zajmie ale przyczynicie się do czegoś dobrego, z góry dziękuję :)

Cześć, chciałbym dzisiaj porozmawiać na temat Polski i co nieco o niej opowiedzieć, ponieważ wiele osób innych narodowości mało wie o tym wspaniałym Państwie.

Po pierwsze, tym razem przedstawię Polskę we właściwych barwach, z szacunku do własnego państwa.

Coraz częściej, my - Polacy, spotykamy się z ksenofobią oraz rasizmem wobec Naszego narodu, to smutne.

Wiele osób przedstawia Nas jako osoby niedouczone, niewychowane, bez znajomości języka angielskiego, którzy podejmują się każdej, nawet najgorszej pracy.

Odwracanie barw Naszej flagi, pokazywanie Nas ze szczotką do sedesu i bez jakichkolwiek podstaw angielskiego.

Może dla osób innej narodowości jest to śmieszne, Nas niestety to rani.

Myślicie sobie teraz: 'Koleś, trochę dystansu do siebie'

Wielu polaków ma poczucie humoru, ma dystans do siebie, ale między żartem a obrazą jest bardzo cienka linia a my jesteśmy dumni z Naszego pochodzenia.

Posiadamy bardzo dobre szkoły, wielu wykształconych ludzi, większość młodych ludzi kończy naukę w wieku 18-19 lat, duża część idzie na studia, to wiele lat nauki, masa obcokrajowców chce studiować na Naszych uczelniach. Nie zapominajmy też ilu polaków przyczyniło się do ważnych wydarzeń na Świecie oraz jaki wkład ma Nasza wykwalifikowana kadra na emigracji, np. Lekarze.

Jeśli chodzi o alkohol, to prawda, potrafimy się bawić i lubimy czasami wypić, ale nie można mierzyć ludzi jedną miarą, znam wielu Polaków - abstynentów, z ust których nigdy nie usłyszałem przekleństwa, znam też takich którzy piją, ale znają umiar i umieją się zachować, a znam też osoby całkowicie przeciwne które przynoszą wstyd Naszemu Państwu, jest to jednak normalne, ponieważ w każdym Państwie znajdą się takie osoby.

Coraz częściej spotykam się też z krytykowaniem Nas za emigracje, wielu ludzi zna zapewne Naszą historię, rozbiory, II Wojna Światowa, złe rządy które trwają do teraz, to wszystko osłabia Państwo, przez co wielu Polaków, mimo dobrego wykształcenia i miłości do własnego Państwa jest zmuszonych na wyjazd za granicę.

Sam jestem jedną z tych osób, za kilka miesięcy przeprowadzam się do Wielkiej Brytanii i mam świadomość tego, że będę gorzej traktowany, jednak mam ambicję, uczę się języka, wykazuje ogromne chęci asymilacji, znam historię UK gdzie chcę spędzić resztę życia, czy taki emigrant nie zasługuje na szacunek? Wnosi coś dobrego do Państwa do którego przyjeżdża, a zapewniam Was, takich jak ja jest wielu.

Jesteśmy bardzo przyjacielscy, pracowici (dla Nas coś, co wielu obcokrajowców nazywa ciężko pracą jest zwykłą pracą ponieważ Polska jest bardzo wymagającym państwem i to co wymagają od Nas inne państwa czy to na szczeblu zawodowym czy edukacyjnym, przychodzi Nam z łatwością), cieszymy się z życia i doceniamy to co się Nam oferuje.

Nasza historia jest zarówno piękna jak i tragiczna, mimo, że tyle cierpień Nas spotkało, ze wszystkim sobie poradziliśmy i żyjemy dalej.

Mamy piękne i ciepłe morze, wspaniałe góry i śliczne krajobrazy, zapraszamy, każdy obcokrajowiec spędzi tutaj wspaniałe wakacje.

Nie oceniajcie też Nas po osobach które zachowują się za granicą w sposób według mnie nie dopuszczalny, pracują w najgorszych zawodach i nie chcą walczyć o lepsze stanowiska, nie uczą się języka, trzymają się tylko między swoimi, żaden myślący i kulturalny Polak nie poda sobie z takim ręki, nawet w Polsce takie osoby uchodzą za ludzi nie wartych uwagi, dlatego nim ocenicie z góry jakiegoś Polaka, pozwólcie aby dał Wam się poznać.

Mam nadzieję, że to co napisałem nie zostanie odebrane jako przechwałki a jedynie postawa obronna przeciw ocenianiu Nas z góry i każdy kto to przeczyta, będzie bogatszy o wiedzę na temat Polski i Polaków przez co zastanowi się kilka razy zanim napisze coś co może Nas zranić.

Dziękuję za poświęcony czas na czytanie tego i zapraszam do dyskusji, odpowiem chętnie na pytania dotyczące wszystkiego co związane z Polską.
no ty sie wpisujesz w stereotyp Polaka nieznajacego jezykow obcych, ktory chce wszystko dostac za darmo bez wkladu wlasnego
walke ze stereotypami zaczynaj od siebie
Poświęcam na angielski 20 godzin tygodniowo, wkładam wiele wysiłku w naukę tego języka, ale jak wspomniałem, nie jestem w stanie jeszcze napisać takich zdań, więc proszę mnie nie oceniać.
tekst polski nie jest trudny, tylko duzo tego
po 2 latach nauki powinienies przynajmniej sprobowac, nawej jezeli wyjdzie bardzo koślawo
Przetłumaczyłbym większość, ludzie mniej więcej by zrozumieli, ale wyglądałoby to jakby to pisał anglojęzyczny analfabeta, a ten komiks musi być napisany bardzo dobrze ponieważ trafi do ogromnej, internetowej społeczności jaka jest 9gag, każdy post ogląda minimum 100 tysięcy ludzi dziennie, tysiące komentują, po prostu chcę zrobić coś dobrego i przedstawić Polskę w lepszym świetle, większość komiksów o Polsce które się tam znajdują, upokarzają Nas, chcę to zmienić ponieważ internet to potężna broń i nie możemy pozwolić aby każdy za granicą traktował Nas jak ludzi niższej kategorii, dlatego jeśli ktoś będzie miał czas, nie mówię dzisiaj, kiedykolwiek, będzie to dla mnie wiele znaczyło.
Kolego. Forum działa na zasadzie pomocy a nie zrób za mnie. Przetłumacz jak umiesz a forumowicze cie poprawią. Oczywiście tłumaczenie z translatora rozpoznają :D
Temat przeniesiony do archwium.