Zadanie 1.
1. Yes, I can make new friends beause I am sociable and open girl – Tak łatwo poznaje nowych znajomych ponieważ jestem towarzyską i otwartą dziewczyną
2. My best friends –
3. I`m the best swimming – Jestem najlepsza w pływaniu
4. In my room I have got computer, bed, lamp, closed, wardrobe, table and chairs – W moim pokoju mam computer, łóżko, lampe, szafkę, szafe, stolik I krzesełka
5. I feel relaxed when I meet with my best friends or watch TV – Czuje się zrelaksowana kiedy spotykam się z moimi najlepszymi przyjaciółmi lub oglądam TV
Zadanie 2.
Me: Hey everyone
Alice: Hello
Ted: Hey
Me: I know someone who could use in our group – znam kogoś kto przydałby się w naszej grupie
Alice: who? – kogo?
Me: Girl whith I share room – Dziewczynę z którą dziele pokój
Ted: Tell us something more about that girl – Powiedz nam coś wiecej o tej dziewczynie
Me: Well, Her name is Sally. She come from Estonia and study faculty. Sally is very nice, smart, and creative but shy – Więc ma na imie Sally. Przyjechała z Estoni i studiuje prawo. Jest bardzo miła, mądra i kreatywana ale nieśmiała
Tom: She is pretty? – Jest ładna?
Me: Yes, pretty and she's an ace kickboxer, so you better watch out Tak ładna I ona jest doskonałym kickbokserem, tak więc lepiej uważaj.
Alice: ……………….. - Jak się nazywa?
Me: Brown
Alice: Sally Brown? This is my old friends. It`s been ages since I sam her last time. That’s great person – Sally Brown? To moja stara koleżanka. Odkąd ją widziałem po raz ostatni minęły wieki.To wspaniała osoba.
Me: This means that I can invinite Her to our group – To znaczy, że mogę zaprosić ją do naszej grupy
Tom: Of course you can – Oczywiście że możesz
Me: Ok, I must go on lecture. See you tomorrow. – Dobrze, Musze isć na wykład. Do zobaczenia jutro
Zadanie 3.
In the pictrue I can see many people. In the middle illustration standing famous women who is smiling. She have long, dark hair, is wearing yello dress and holding a red rose. Next to a woman standing paparazzi, reporters and fans who want to give him autograph.
– Na obrazku widzę dużo ludzi. Na środku ilustracji stoi sławna kobieta, która się uśmiecha . Ma długie, ciemne włosy, ubrana jest w żółtą sukienkę a w rękach trzyma czerwone róże. Obok kobiety stoją reporterzy, paparazzi and fani którzy chcą od niej autograf.
Zadanie. 4
1. The person feels very happy because is smiling – Ta osoba czuje się bardzo szczęsliwa ponieważ się uśmiecha
2. I want be famous because I like meet new people and my family would be proud of me – Chciałabym być sławną osobą ponieważ lubię pozanwać nowych ludzi i moja rodzina byłaby ze mnie dumna
3. The most interesting people which I know is my friend Ola. It is socjablem easy establish connection, in free time dancing and helps disableds – Najbardziej interesującą osobą jaką znam jest moja przyjaciółka Ola. Jest towarzyska, łatwo nawiązuje znajomości, w wolnych chwilach tańczy I pomaga niepełnosprawnym
Zadanie 5.
1. Good look is very import ant because people judgeus after what you look - Dobry wygląd jest ważny ponieważ ludzie oceniają po tym jak się wygląda
2. People want to look attractive because they want feel good and (podobać się) innym – Ludzie chcą dobrze wyglądać ponieważ chcą się dobrze czuć i podobać się innym
3. Yes I agree that fashionable clothers waste of money because (ludzie tracą pieniądze że na rzeczy które wcale nie są im potrzebne)
4. In his appearance, I would like to change your nose to get rid of complexes - W swoim wyglądzie chciałabym zmienić nos by pozbyć się kompleksów
Zadanie 6.
Of all these pictrue I`d choose the pictrue number one because I want improve your Silhouette and condition. I wouldn`t choose other illustration because I think that the new outfit or hairstyle not change my appearance or frame of mind
Ze wszystich obrazków wybieram obrazem numer 1 ponieważ chciałabym poprawić swoją sylwetkę i kondycję. Nie wybrałam pozostałych obrazków ponieważ sądzę że nowy ubiór i fryzura nie zmieniłby tak bardzo mojego wyglądu czy samopoczucia