Witam!
Chciałbym za 1,5 roku wyjechać za granicę (priorytet USA, może Wielka Brytania) na studia. Zaniedbałem znacznie mój angielski i przez ten okres czasu będę musiał go znacznie podszlifować, jednak już teraz muszę się zając nawiązywaniem kontaktów z uczelniami. Tutaj prośba do Państwa. Czy mógłby mi ktoś zredagować, pomóc utworzyć szablon w języku angielskim do pierwszego kontaktu z uczelniami? Chciałbym tam zawrzeć takie informacje gdzie studiuje, co studiuje (political science), iż chciałbym by został uznany licencjat, który uzyskam w Polsce (bakałarz w Stanach), chciałbym podjąć studia na ich uczelni na poziomie magisterskim bądź doktoranckim (w USA jest taka mozliwosc od razu), mam pewnego rodzaju pomysl na badania naukowe, potrzebowalbym subwencji badz pomocy materialnej, pracy aby sie tam utrzymac poniewaz mojej rodziny nie stac na zaplacenie czesnego, pokladam wielkie nadzieje ze studiami na danej uczelni. Na jakich zasadach moglbym u nich studiowac, w jaki sposób móglbym się dostać - chciałbym uzyskać te informacje. Ile to wsyzstko by kosztowało, czy mógłbym tam pracować, chcialbym pokazac sie (wiadomo) w jak najlepszym swietle itd.
Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc!
Coś takiego jak narazie sam utworzyłem (początek):
Dear Sir or Madam,
I am writing to enquire about studying at ...
Currently, I have been studying a Political Science at University of Wroclaw about 2 years.
I look forward to receiving your reply,
Yours faithfully,
(wiem, ze to malo, ale nie wiem jak te wszystki informacje zawrzec w sposob bardziej formalny)
Dziekuję z góry za pomoc.