Witam mam problem;/ nieznam prawie wcale angielskiego a kazali nam do szkoły ułożyc wypowiedz ustna oto tekst zadania:
,,W czasie autokarowej wycieczki z polski do w. Brytanii byłaś świadkiem nieprzyjemego zdarzenia z udziałem jednego z podróżnych. Opowiedz o tym czekającemu na ciebie w Londynie Koledze,,
i o to to co napisałam po polsku i o co prosze abyście mi przetłumaczyli bardzo prosze.....
Czy wiesz co mi sie przydarzyło??
To wszystko zaczeło sie gdy wyjechaliśmy z Miasta. Na początku było spokojnie i nawet fajnie bo spotkałam moja koleżanke z podstawówki. Rozmawiałyśmy chwile wymieniłyśmy sie numerami telefonów pokazywałam jej moje nowe kosmetyki jakie kupiłam specjalnie na ten wyjazd, ale po jakiejs chwili usnełam. Obudziłam sie gdy autobus ruszył z postoju i zrobił sie jakis dziwny szum. Okazało sie ze 4 pasażerów autobusu zostało okradzionych od razu chwyciłam za Torebke i okazało sie ze mój portfel też zginął. Ale też i nie było mojej koleżanki. Kierowca od razu zorientował sie że to Ona nas Okradła i zwyczajnie na postoju uciekła. Byłam przerażona. Ale kierowca zadzwonił na policje i ona szybko ją złapała i nasze rzeczy zostały nam oddane. Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło no tylko tyle że nasz autobus bedzie opózniony i bedziesz troche dłużej musiał czekać na mój przyjazd.