Present Simple PROSZE!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam all kto mi to przetłumaczy :P Jeżeli coś nie jest w czasie Present Simple proszę też poprawić, ponieważ notatka ma być w Present Simple. Pozdrawiam i z góry dziękuje. :]

Wstaję o 6 rano. Wychodząc z domu spotykam koleżankę i moje plany się zmieniły. Zamiast iść do szkoły idziemy na małe wagary. W Łańcucie nie ma rano nic rozrywkowego, więc wsiadamy w autobus i jedziemy do Rzeszowa. Jesteśmy już w Rzeszowie idziemy w pierwszej kolejności coś zjeść. Najedzeni wychodzimy z baru i udajemy się w stronę sklepu z modnymi ciuchami, jesteśmy w sklepie około 1 godziny po czym koleżanka wybiera najlepsze spodnie i kupuje je. Wychodząc ze sklepu spotkaliśmy naszą nauczycielkę od biologi, zdziwieni co ona tu robi o tej porze mówimy jej dzień dobry. Zdziwiona odpowiada nam a co my tu robimy o tej porze a my ją okłamujemy że mamy zajęcia popołudniowe. Zepsuła nam humor na cały dzień. Wracamy do Łańcuta i udajemy sie na ostatnie 3 lekcje. Tak wygląda moja mało ciekawa historyjka.
Matko co to za tekst :D przeczytaj go sobie na głos. Present Simple używamy do opisu czynności stałych ,regularnych ,cyklicznych ,jeśli każdy dzień jak ten przez Ciebie opisany tak wygląda to nie dziwię się ,że nie możesz tego przetłumaczyć. Wg mnie jest to relacja z jakiegoś dnia , do tego typu zdań używamy Past Tenses.