bardzo proszę o pomoc bardzo ważne ;((

Temat przeniesiony do archwium.
proszę pomóżcie mi ten krótki tekst ptretłumaczyć ;(( musze to mieć na jutro napisane a ja nie umiem angielskiego chce sie go nauczyć ale nasza nauczycielka nas też nie umie nauczyc proszę pomóżcie ;((( :
Polska jest krajem bardzo gościnnym. Atmosfera wczasie świąt jest bardzo świąteczna. Na wigili zostawia się wolne miejsce dla niespodziewanego goście. Polacy słynną bardzo dobrej kuchni. Przysmakiem polskich dań jest są śląźkie pierogi. Każdy Polak kibicuje swojej ulubionej drużynie.
próbowałam to przetłumaczyć icoś takiego napisałam ale w tym jest bardzo dużo błędów poprawcie:

There is country hospitable polish very. Atmosphere is very festive holiday wczasie. Free place is left on for unexpected visitor wigili. Poles famous good kitchen very. There is polish dish be ravioli Przysmakiem śląźkie. Each pole supports favorite team.
spróbuje pomóc ale nie doszlifuje bo nie mam czasu wiec z grubsza:

Polska jest krajem bardzo gościnnym. Atmosfera wczasie świąt jest bardzo świąteczna. Na wigili zostawia się wolne miejsce dla niespodziewanego goście. Polacy słynną bardzo dobrej kuchni. Przysmakiem polskich dań jest są śląźkie pierogi. Każdy Polak kibicuje swojej ulubionej drużynie.

There is country hospitable polish very/Poland is a very hospitable country. Atmosphere is very festive holiday wczasie/The atmosphere during Christmas(chyba, że chodzi o jakiekolwiek święta to wtedy holidays) is very festive. Free place for an unexpected visitor is left on the Christmas Eve. Poles are famous for very good cuisine. A delicacy among Polish dishes are dumplings filled with cheese. Each Pole supports their favourite team

No może nie jest to super ale ja mam tylko kilka wątpliwości, raczej niewielkich.
pozdrawiam
Wywal ten cholerny translator !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postępuj uczciwie, to Ci pomogą. Przetłumacz sama. Lepiej Ci to wyjdzie. Nie ma tłumaczenia, nie umiem, nie znam. Umiesz, znasz, zyjesz na tym świecie czy nie ?
Retoryczne! Pisz co wiesz i będziesz miała cacy poprawki. Tyle! Proste? No pewnie! Więc co - jeszcze nie piszesz ? :) Powodzonka.
Juz mnie zaczyna podnosic. Niech ktos mi wytlumaczy i to b. wyraznie, ktory nauczyciel uczy stawiac 'very' na koncu zdania. Tego nauczyciela trzeba natychmiast zwolnic z pracy.
Nie chce tego wiecej widziec!