a-ber
Wiem, ze dopiero pierwszy raz tutaj jestes na forumn - to ladnie Ci napisze o naszych zasadach.
Po pierwsze-jak pytasz sie o cokolwiek, to zawsze podaj zdanie w ktorym to znalazlas. Pomysl, gdybym ja zapytala sie co znaczy 'present' ile ludzi musialoby zgadywac czy mi chodzi o czasownik, o rzeczownik, czy cos w idiomie, czy o cos calkowicie innego. Zawsze podaj w calym kontekstie.
Drugie - NIGDY nie wyzeraj sie tutaj ze swoimi nerwami. Twierdzac, 'chyba nie jestem glupia' - co wlasciwie masz na mysli?? Czy mamy to potwierdzic?? Czy tylko pokazujesz, ze wszystko o wszystkim wiesz, i jak smie ktos Ci zwrocic uwage.
Trzecie - Nawet nie wiesz z kim rozmawiasz. Zanim poznasz osoby (przez nick) i ich zdolnosci, to nie jedz na te osoby prosto z mostu jak na dziecko w piaskownicy. Wiekszosc z nas jest nauczycielami, wykladowcami, pisalismy artykuly, ksiazki o jez. angielsim, - tak, ze uwierz mi, wiemy o czym mowimy.
Moze w twoim przypadku, nie jestes az takim 'leniem', jak niektorzy tutaj na forum - ale prosze Cie, - troche wiecej kultury. Nawet jak 'nieslusznie' ktos Ciebie nazwie 'leniem' to chyba masz rozwiniety jez. polski do tego stopnia, zeby nikogo nie obrazac, tylko ladnie sie wypowiedziec.
Z takim 'attitude' ktory tutaj okazalas, mnie calkowicie odniecheca dalsza pomoc w czymkolwiek.