PROSZE O PRZETŁUMACZENIE NA ANGIELSKI, rolniczy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Trafił mi sie bardzoooo trudny tekst do przetłumaczenia na język angielski... Jest on napisany językiem "rolniczym"..i myśle ze mogła by go przetłumaczyć tylko osoba majaca doswiadczenie w tłumaczeniach tego typu "rolniczych" tekstów. Prosze zatem o pomoc kogos życzliwego, przynajmniej o przetłumaczenie niektórych trudnych słówek..bo ja w tym jestem cienka..jelsi ktos z wam ma chwile czasu i nie sprawiaja mu takie teksty wiekszego problemu to serdecznie zapraszam:) a oto tekst:
Celem pracy było opisanie nowoczesnych technologii zbioru pszenicy i ziemniaków w angielskim gospodarstwie rolnym o powierzchni 1500 ha. Bezpośrednia praktyka w tym gospodarstwie przez dwa sezony zbioru 2006 i 2007 pozwoliła mi na zaobserwowanie zmian w obu technologiach. Zmiana technologii zbioru pszenicy, bazujacej na dwóch kombajnach marki New Holland na technologię opartą na jednym kombajnie marki class pozwolila na usprawnienie organizacji zbioru, ale przyczyniła sie do wydłużenia okresu żniw. Ziarno ze zbiornika kombajnów wyładowywano w trakcie jazdy na 14-tonowe przyczepy połączone z ciągnikami John Deere. Ziarno pszenicy suszono, a następnie w krótkim czasie sprzedawano na rynku wewnętrznym.
Do zbioru ziemniaków stosowano nowoczesną technologię bazującą na samojezdnych kombajnach Grimme z przenośnikami ładującymi. Do transportu ziemniaków stosowano te same zestawy transportowe, jak przy transporcie pszenicy. Zebrane ziemniaki segregowano na linii sortowniczej, na której usuwano zanieczyszczenia i oddzielano małe bulwy. Dobre bulwy pakowano do drewnianych skrzyń, które ładowano wózkami widłowymi na samochody ciężarowe i przewożono do przechowalni wyposażonej w system z kontrolowaną atmosferą.
no hej,
udało Ci sie uporać z tym tekstem? Ja na codzień zajmuję się tłumaczeniami i interpretacją związana z rolnictwem i taki tekst to normalka.
to kilka potrzebnych słów:
zbiór pszenicy - wheat harvest
zbiór ziemniaków - potatoes lifting
wydłużenie okresu żniw - extended the harvest season
ziarno - grain
zbiornik kombajnu - combain (harvester) hooper
przyczepy - trailers
ciągniki John Deere - John Deere (JD) tractors
suszyć pszenicę - to dry the wheat
suszarnia - drier
samojezdne kombajny Grimme - selfprepared Grimme harvesters
przenosniki ładujace - loding elevators
segregować ziemniaki - to grade potatoes
linia sortujaca (sortownik) - grader
buly - tubers
wózek widłowy - fork lift troleys
przenośniki ładujące - loAding elevators :)

»

Studia za granicą