Bardzo prosze o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym opowiedziec o mojej pasji jaką jest jazda offroad na quadzie.
Quady są to pojady 4kołowe używane w zależności od mocy silnika i przenzaczenia na torach wyścigowych , w lasach, przez ratowników w górach. Najlepszym producentem quadów są firmy Yamaha, Can-am i Polaris. Cena quada użytkowego ATV to około 30-50 tys. zł. W Polsce sport ten staje się coraz bardziej popularny. Quadem możemy jeździć od 16 lat tylko po bezdrożach. Po drogach możemy jeździć tylko jeśli quad jest zarejestrowany i posiada odpowiednie oświetlenie ale wtedy musimy mieć prawo jazdy kategori B.W polskich lasach obowiązuje całkowity zakaz wjazdu quadem ale i tak nie jest on przestrzegany mimo wysokich mandatów. Quad o dużej pojemnosci 700 jest bardzo niebezpieczy i nie trudno o wypadek, jazda offroad wymaga doświadczenia.Coraz częściej są organizowane rajdy przeprawowe oraz wyścigi w bardzo ciężkich warunkach, startują w nich jedynie posiadacze użytkowych ATV ponieważ tylko one nadają się do jazdy offroad. Quady dzielimy na użytkowe, sportowe, rekreacyjne i dla dzieci. Ja mam quada YAMAHA GRIZZLY 700FI jest to najlepszy quad w kategorii użytkowej. Do quada możemy dokupić akcesoria takie jak płóg śnieżny, wyciągarka niezbędna w lesie, przyczepka. Jeżdżę na quadzie od roku i posiadam już spore doświadczenie. Do jazdy na quadzie niezbedny jest odpowiedni kombinezon, kurtka nieprzemakalna, spodnie, wysokie buty, rękawiczki i kask. W polsce działają również wypożyczalnie quadów, ceny to 150zł zł 1 godzina , 800zł weekend. Jest to na prawdę super sport i polecam go wszystkim szukającym mocnych wrażen ale należy pamiętać o zasadach bezpieczeństwa.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie