PILNIE PROSZE O POMOC

Temat przeniesiony do archwium.
Dostalam z angielskiego zadanie dokonczyc historyjke po angielsku najpierw ja napisalam po polsku a nastepnie staralam sie ja przetlumaczyc na angielski niestety moje starania poszly na marne bo dostalam 1 ;( bardzo prosze was o pomoc

Oto tekst do przetlmaczenia:

Morderca wyszedł z auta. Był to starszy człowiek ubrany w jeansy i zielona kurtkę. Martin bał się że może on wykorzystać jego nieuwagę i coś złego zrobić mu i Vanessie, dlatego też kazał dziewczynie zadzwonić na policje by jak najszybciej do nich przyjechali i pojmali złego przestępcę. Niestety Vanessa nie mogła dodzwonić się do komendy z powodu braku zasięgu. Martin postanowił związać mordercę i zawieść go tam osobiście. Jak pomyśleli tak też zrobili. Znaleźli jakiś stary sznurek związali mordercy ręce i wsadzili go do auta. Na komendzie policjant szybko zakuł niebezpiecznego człowieka w kajdanki i zaczął rozmawiać z Vanessa i Martinem o tym co się wydarzyło. Po szczegółowym opisie zdarzenia dziewczyna i jej przyjaciel pojechali do domu a następnego dnia w gazecie przeczytali artykuł na temat tego mordercy i ich wczorajszej przygodzie.

Wiem ze jest tego duzo ale jest mi to strasznie potrzebne bardzo was prosze pomozcie mi !! :(
Dostałaś 1 bo tłumaczyłaś. Twoje zdania pewnie miały polską strukturę, słownictwo nie pasowało do kontekstu i w ogóle tekst był za trudny. Teraz chcesz zrobić ten sam błąd.
Napisz kilka zdań od razu po angielsku. Wklej, poprawimy.
Oto tekst do poprawienia:

Killer went out from car. Martin catched him and told Vanessa that she should call police. When Vanessa called police the phone was busy. Martin took the killer and they went to police. The policeman closed the crime to prison. He spoke with Martin about what was happend the policeman told Martin and Vanessa they had go home. They did it. Next day they read in a newspaper about the killer and their adventure. This adventure contact their. They started to meet together After one year they got married.
Prosze poprawcie mi ten tekst bo nie wiem czy mam to dobrze
The killer got out from the car. Martin caught him and told Vanessa to call the police. When she was trying to do so the phone was busy.Martin decided to take the killer to the police himself. The policeman put the criminal to the cell.He spoke with Martin about what has happened. After that the policeman told Martin and Vanessa that they could go home and they did. Next day they read in a newpaper about the killer and their adventure. This eperience joined them. They started to date and after a year they got married.

Czy mniej więcej o to Ci chodziło?? Mam nadzieję, że pomogłam:)

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie