sprawdzi mi ktos prosze ! :***

Temat przeniesiony do archwium.
To moja praca o moim pierwszym dniu w szkole, chciałabym poprosić o jej sprawdzenie i byłabym wdzięczna za jej poprawienie. Przyznam, że nie umiem dobrze czasów i dlatego proszę o pomoc. :(

The first day in new school it was very important for me. I was very excited, because ti it was new enveronment. I and my friends were reluctant to go to school. We were sad than this is the end of our holiday. But there also things witch me enjoy. I was looking forward to see with my friends. When I entered the school together with Kamila we realised than we don't know were our classroom. There was lot of teenagers everywhere. Everything were it alien, but not awful. I listen carefuly to teachers at during lesson. When they say of estimate, I was asking myself: Does I advise oneself in this school. I have return to house with headache and I wasn't felt best. Friends adn family is questioned as new school please me, but I didn't heave on power so many, in order to answer on questions. I got used for it, and I enjoy, that I'm chose to this school.

znaczenie:
Pierwszy dzień w nowej szkole był dla mnie bardzo ważny. Byłam bardzo podekscytowana, ponieważ znalazłam się w nowym otoczeniu. Ja nie chciałam iść do szkoły, moje koleżanki też. Smutno nam było, że to już koniec leniuchowania i wakacji.Ale były też pozytywy. Nie mogłam się doczekać spotkania z resztą znajomych.
Gdy weszłam z Kamilą do szkoły początkowo miałyśmy trudności w znalezieniu odpowiedniej sali, w której odbywały się zajęcia. Wszędzie było dużo młodzieży. Wszystko było obce, ale nie straszne, ponieważ lubię zmiany.
Na lekcjach uważnie słuchałam nauczycieli, przeraziły mnie jedynie ich wymagania. Zadawałam sobie pytanie czy poradzę sobie w tej szkole.
Do domu wróciłam z bólem głowy i czułam się nie najlepiej. Znajomi i rodzina dopytywali się mnie jak podoba mi się nowa szkoła, lecz ja nie miała na tyle siły, by odpowiedzieć na pytania. Dziś już przyzwyczaiłam się do niej i cieszę się, że wybrałam właśnie tę szkołę.
Błagam :) :***

« 

Programy do nauki języków