Proszę o pomoc w przetłumaczeniu listu. Oczywiście nie musi być dosłownie.
Będę naprawdę bardzo wdzięczna. Widzę , że wiele osób chętnie udziela pomocy. Mam nadzieje, że mi tez pomożecie. Prośba moja nie jest wynikiem lenistwa, ale po prostu nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Droga Kasiu,
Bardzo dziękuję ci za Twój list. Miło było usłyszeć co u Ciebie.
Ogromnie się cieszę, że zdecydowałaś się na przyjazd do Polski. Nareszcie będziemy mogły poplotkować i pośmiać się do woli. Bardzo się za tobą stęskniłam.
Wiem, że masz problem z wybraniem środka transportu. Polecam ci samolot, ponieważ jak sama wiesz jest on najszybszy i wygodny. Nie to co autobus czy pociąg.
Zanim przyjedziesz do mnie polecam Ci zwiedzić Warszawę – stolicę i największe miasto Polski. Zobaczysz tam Pałac Kultury – najwyższy budynek w Polsce z tarasem widokowym, Pałac Łazienkowski , który jest naprawdę piękny . Odwiedź również Wrocław. Jest to magiczne miasto.
Kilka dni możesz przenocować u mnie , ale przez resztę pobytu polecam Ci hotel w mieście oddalonym o kilka kilometrów od mojej miejscowości. Jest bardzo przytulny i niedrogi. Chciałabyś żebym pomogła Ci w rezerwacji pokoju? Zrobię to bardzo chętnie.
Czekam z niecierpliwością na Twój przyjazd.
Twoja Ania