APEL APEL APEL APEL

Temat przeniesiony do archwium.
ZANIM ZALOZYCIE NOWY TEMAT UZYJCIE DO LICHA WYSZUKIWARKI!!!!! POMIMO TEGO ZE JEST TO JUZ ZAZNACZONE PRZEZ LUKARA WIELU Z WAS ZAMIAST ZADAC SOBIE TRUD PRZEJRZENIA TEMATOW ZAKLADA PO PROSTU NOWY WATEK. POTEM JEST PLACZ ZE NIKT NIE ODPOWIADA - JA JUZ NIE MAM ZAMIARU PO RAZ 15Y PISAC ODPOWIEDZ NA TO SAMO. ULATWCIE SOBIE I NAM ZYCIE.
POZDRAWIAM KASIUL
Popieram! I tak porządkuję ile mogę (chociaz katalogi odpowiednie)...
ze juz nie wspomne o tych magicznych listach typu - wyslij i mi, nie jestem orginalna ale plizzz wyslij na moj email ,..... i tu nastepuja lista maili na jakies pol roku. Po pol roku zaklada sie nowa liste i tak w kolko....Litosci....
i pytanie za 100 pkt - czy ja mam usuwać takie tematy...? :/
>i pytanie za 100 pkt - czy ja mam usuwać takie tematy...? :/

I tak i nie (jak by powiedział nasz były prezydent). Uażam, że jeśli ktoś prosi o radę, to odpowiedź powinna być udzielona na forum, żeby mogli z niej skorzystać inni użytkownicy. Jeśli natomiast ktoś chce otrzymać nielegalną kopię programu, to jego post powinien być usunięty.

Podobnie powinny być usuwane posty, typu "Kaśka, chcę do Ciebie napisać. Podaj mi swój e-mail." Jesli Bartek chce napisać do Kaśki, to powinien podać swój e-mail i poprosić o kontakt. Dlaczego my wszyscy mamy znać jej e-mail?
Ja tak narzekam oficjalnie zeby co poniektorzy zdali sobie sprawe. Usuwac troche glupio ale nakrzyczalabym na ludzi co nie sprawdzaja czy dany watek istnieje tylko rach ciach daja nowy. Tak np pojawily sie watki typu matura podstawowa i postawowy. 100 razy pytanie o uznawalnosc egzaminu IELTS choc wyraznie zalozylam watek o nazwie uznawalnosc IELTS a inne egzaminy czy jakos tak...
A listy emailowe to typu wyslij do mnie przykladowe cv na hotelarstwo. Dalam propozycje - wrzuccie na forum to sie to jeszcze obejrzy i poprawi. To mi ktos napisal ze jakby tak chcial to by sobie w googlu poszukal gotowca.
Ja to chyba jakas zatracona idealistka jestem "alboco" juz nie wiem. Zwierz jakis zatracony chyba....
Biedny za to Lukar co musi to posegregowac i powrzucac jakos sensownie w tematy :)))
a ja powiem tylko, że takie forum to stanowczo za dużo do udźwignięcia dla jednej osoby (czyli dla Lukara).

Lukar w życiu nie będzie w stanie pilnowac tu porządku, musiałby chyba całkowicie się/ swój czas poświęcić na śledzenie postów, które dziennie można liczyc w setkach. A tak sie przecież nie da. Gdzie czas na życie??

Na innych forach jest więcej administratorów, przypisanych po poszczególnych wątków. Myślę, że i tu byłoby to dobrym rozwiązaniem.

To forum bardzo się rozwija, odwiedza je mnóstwo ludzi, wiec może najlepszym rozwiązaniem byłoby wyznaczyć / poszukać / liczyć na propozycje osób, które odciazyłyby założyciela/li i pomagały pilnować porządku (wyrzucały niepotrzebne posty, zamykały te, które ciagną się /jak ktos napisał/ pół roku czy nawet więcej). To wszystko leży oczywiście w kwestii Lukara.

Byc może Ci, którzy przeczytali ten wątek, albo są tu już jakiś czas i wiedzą, ze trzeba wpisywać w wyszukiwarce, starać się nie dublować tematów, nie będą tego robić.

Ale co z tymi licznymi osobami, które wejdą tu w najbliższym czasie i na pewno wpiszą to samo po raz n-ty.

Sama napomnknęłam kiedyś w klasie o tej stronie (przy okazji omawiania czasów, zeby sobie pocwiczyli, bo są fajne ćwiczenia) i prawie wszyscy zglosili sie, że ją znają, że zaglądają, czasami coś piszą. W szkole gdzie uczę jest ponad 1000 uczniów i pewno jakis procen tu zagląda ... a to tylko jedna szkoła w jednym miescie.

to tyle ode mnie
Popieram Cię..większa liczba moderatorów.
ok, moge zrobić opcję Opiekunów danego katalogu (podobnie jak jest to na forum gazety) - ograniczone mozliwosci ale pomogą zapanowac nad tym.

tylko czy ktos siedzi tyle czasu na stronie zeby w miare na bieżąco sie tym zajmowal?
o, jaki rozsądny wątek:))
jestem za porządkiem, chociaż i tak muszę zauważyć, że forum się rozwija i zmienia - zazwyczaj na lepsze:))

Myślę, że opiekunowie do katalogów by się przydali - może jeśli byłoby np. dwóch opiekunów do jednego katalogu to w sam raz daliby sobie radę?
Czy znajdzie się tylu opiekunów?
Mnie przyszedł do głowy następujący pomysł: jeżeli jakiś wątek powtarza się, może byłaby możliwość przeniesienia tego pytania do oryginalnego wątku - po wskazaniu tego przez kogoś? A jeżeli jakiś wątek wykracza poza granice dobrych mianier, niech ktoś zaproponuje Łukaszowi (pozdrowienia! naprawdę nie mogę teraz zajmować się korektą :-(), żeby wątek usunąć - jeżeli taki głos zostanie poparty przez kilka osób, będzie to wskazówka, żeby wątek usunąć.
Lukar napisałem maila do redakcji...czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam

Łukasz
A jeżeli jakiś
>wątek wykracza poza granice dobrych mianier, niech ktoś zaproponuje
>Łukaszowi , żeby wątek usunąć - jeżeli taki głos zostanie poparty przez
>kilka osób, będzie to wskazówka, żeby wątek usunąć.

TYKO CZY NIE BĘDZIE TO TRWAŁO ZA DŁUGO?
A jeżeli jakiś
>wątek wykracza poza granice dobrych mianier, niech ktoś zaproponuje
>Łukaszowi , żeby wątek usunąć - jeżeli taki głos zostanie poparty przez
>kilka osób, będzie to wskazówka, żeby wątek usunąć.

TYLKO CZY NIE BĘDZIE TO TRWAŁO ZA DŁUGO?

niektóre wątki w tak opczywisty sposób wykraczają poza granicę dobrych manier, ze chyba nikt nie będzie mial wątpliwosc co do słusznosci usnunięcia takowego :))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa