a ja powiem tylko, że takie forum to stanowczo za dużo do udźwignięcia dla jednej osoby (czyli dla Lukara).
Lukar w życiu nie będzie w stanie pilnowac tu porządku, musiałby chyba całkowicie się/ swój czas poświęcić na śledzenie postów, które dziennie można liczyc w setkach. A tak sie przecież nie da. Gdzie czas na życie??
Na innych forach jest więcej administratorów, przypisanych po poszczególnych wątków. Myślę, że i tu byłoby to dobrym rozwiązaniem.
To forum bardzo się rozwija, odwiedza je mnóstwo ludzi, wiec może najlepszym rozwiązaniem byłoby wyznaczyć / poszukać / liczyć na propozycje osób, które odciazyłyby założyciela/li i pomagały pilnować porządku (wyrzucały niepotrzebne posty, zamykały te, które ciagną się /jak ktos napisał/ pół roku czy nawet więcej). To wszystko leży oczywiście w kwestii Lukara.
Byc może Ci, którzy przeczytali ten wątek, albo są tu już jakiś czas i wiedzą, ze trzeba wpisywać w wyszukiwarce, starać się nie dublować tematów, nie będą tego robić.
Ale co z tymi licznymi osobami, które wejdą tu w najbliższym czasie i na pewno wpiszą to samo po raz n-ty.
Sama napomnknęłam kiedyś w klasie o tej stronie (przy okazji omawiania czasów, zeby sobie pocwiczyli, bo są fajne ćwiczenia) i prawie wszyscy zglosili sie, że ją znają, że zaglądają, czasami coś piszą. W szkole gdzie uczę jest ponad 1000 uczniów i pewno jakis procen tu zagląda ... a to tylko jedna szkoła w jednym miescie.
to tyle ode mnie