Witam wszystkich serdecznie
Mam wielką prośbę, a dotyczy ona tłumaczenia kilku zdań.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże.
Oto te zdania:
"Dlaczego nie chcesz kupić dla mnie książek? Ja spędziłam całe dnie na wyszukiwaniu interesujących książek i sporządzaniu listy. To było bardzo ważne dla mnie ponieważ od tego zależało czy nadal będę studiowała. Teraz mówisz, że nie możesz kupić książek dla mnie, chociaż wiesz, że od ich sprzedaży zależy moja przyszłość. Czy tak postępują przyjaciele? Prosisz bym cię zrozumiała. Chcę zrozumieć i próbuję, ale najpierw mi to wytłumacz, bo teraz nie rozumiem i nie potrafię.
Myślałam, że jesteś inna, niż osoby, które znam. Martwiłam się o ciebie, nie odzywałaś się przez trzy tygodnie. Myślałam, że coś się stało i nawet przestałam wierzyć, że odpiszesz. Czy naprawdę, nadal chcesz być moją przyjaciółką? Ja chcę być twoją przyjaciółką, ale wszystko zależy od ciebie. Jeżeli jesteś na coś zła, jeżeli uraziłam cię czymkolwiek, jeżeli nie smakowały ci słodycze, które ci wysłałam, bądź jesteś zła, że tak długo musiałaś czekać na paczkę ode mnie, to proszę powiedz mi. A może jest jakiś inny powód?
Ty nigdy nie chodzisz lub nie lubisz chodzić po sklepach? Czy naprawdę nie mogła byś od czasu do czasu kupić dla mnie kilku książek? A ja później oddała bym ci pieniądze za te książki?
Kiedy mogła byś kupić następne książki dla mnie? Kiedy mam ci wysłać następne 400$?
Czy za pieniądze które ci zostały mogłabyś kupić książki z listy, która jest w załączniku i dwa duże plakaty z Harry Potter, specjalnie dla mnie? Bardzo cię proszę.
I możesz mi powiedzieć jak się nazywa strój noszony przez kobiety uprawiające Kendo? Chodzi mi o angielską nazwę".
Bardzo dziękuje wszystkim którzy zechcą mi pomóc. Zdania, są moim zdaniem trudne i jest ich dużo. Próbowałam trochę sama tłumaczyć, ale z moim angielskim wychodziły mi bzdury. Mam jednak nadzieję, że znajdzie się ktoś kto podejmie to wyzwanie. Powodzenia.^^
Pozdrawiam wszystkich