wyzwanie

Temat przeniesiony do archwium.
fox sparrow???? szukałam wszedzie i nic, może macie pomysl na teo ptaszka. Po łacinie to passerella iliaca, ale po polsku nie mam pojęcia
A large sparrow (Passerella iliaca) of the western United States, Canada, and Alaska, having a rufous tail and streaked underparts... a po polsku... to po prostu duzy wrobel :)
rozgryzlem twojego ptaszka :) Paserella iliaca po and Fox sparrow to po polsku paserella :) tak poprostu Paserella. po niemiecku ten ptaszek to Fuchsammer po fr. Bruant renard. Jesli potrzebujesz wiecej informacji na temat ptaszka moj gg to 1293430 ew na forum, od czasu do czasu tu zagladam :) pozdrawiam
nie taka po prostu pasarella bo ja pierwszy raz slysze to slowo... co innego ze ornitologiem nie jestem a i zainteresowania dosc szerokim lukiem ta tematyke omijaja :)
na 100% paserella :) potwierdzone przez znajomego ornitologa i jego wielojezyczny atlas ptakow ;) moze dlatego nie sylaszes ze nie wystepuje w Polsc.. Areal to Alaska, Kanada i zach USA. Zumuje zas w pd czesci Ameryki Pd
na 100% paserella :) potwierdzone przez znajomego ornitologa i jego wielojezyczny atlas ptakow ;) moze dlatego nie sylaszes ze nie wystepuje w Polsc.. Areal to Alaska, Kanada i zach USA. Zimuje zas w pd czesci Ameryki Pd
sporadycznie zalatuje tez do Europy (Islandia, Irlandia, WB, Niemcy, Wlochy) zapomnialem dodac :)
Dzieki serdedczne uratowales mi zycie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE

»

Pomoc językowa