A large sparrow (Passerella iliaca) of the western United States, Canada, and Alaska, having a rufous tail and streaked underparts... a po polsku... to po prostu duzy wrobel :)
[konto usunięte]
15 lis 2003
rozgryzlem twojego ptaszka :) Paserella iliaca po and Fox sparrow to po polsku paserella :) tak poprostu Paserella. po niemiecku ten ptaszek to Fuchsammer po fr. Bruant renard. Jesli potrzebujesz wiecej informacji na temat ptaszka moj gg to 1293430 ew na forum, od czasu do czasu tu zagladam :) pozdrawiam
[konto usunięte]
15 lis 2003
nie taka po prostu pasarella bo ja pierwszy raz slysze to slowo... co innego ze ornitologiem nie jestem a i zainteresowania dosc szerokim lukiem ta tematyke omijaja :)
[konto usunięte]
15 lis 2003
na 100% paserella :) potwierdzone przez znajomego ornitologa i jego wielojezyczny atlas ptakow ;) moze dlatego nie sylaszes ze nie wystepuje w Polsc.. Areal to Alaska, Kanada i zach USA. Zumuje zas w pd czesci Ameryki Pd
[konto usunięte]
15 lis 2003
na 100% paserella :) potwierdzone przez znajomego ornitologa i jego wielojezyczny atlas ptakow ;) moze dlatego nie sylaszes ze nie wystepuje w Polsc.. Areal to Alaska, Kanada i zach USA. Zimuje zas w pd czesci Ameryki Pd
[konto usunięte]
15 lis 2003
sporadycznie zalatuje tez do Europy (Islandia, Irlandia, WB, Niemcy, Wlochy) zapomnialem dodac :)
[konto usunięte]
16 lis 2003
Dzieki serdedczne uratowales mi zycie.
kategoria: Nauka języka angielskiego / forum: Pomoc językowa