Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Chciałbym bardzo dowiedzieć się czegoś o warunkach dopuszczenia do finału Olimpiaday Języka Angielskiego. Dostałem się do etapu ustnego w czasie zawodów okręgowych i już nie mogę doczekać się wyników. Czuję, że etap ustny po prostu nie mógł pójść lepiej. Jeśli ktoś z was brał kiedyś udział w olimpiadzie na pewno wie kiedy przychodzą wyniki i w jaki sposób to wszystko się odbywa. Nie bardzo wiem jakie są kryteria oceniania to znaczy jakie znaczenie ma egzamin ustny a jakie pisemny na etapie okręgowym. Bardzo proszę o kontakt... Pozdrawiam
a ja mam takie pytanie(pewnie sie powtarzam bo juz pare razy o to pytalalm ale nic to)
jak Ci sie udalo tak wysoko zabrnac?????(bo z tego co wiem-wlasne doswiadczenie-ta olimpida jesr naprawde trudna)
Hmmmm...Cóż, jakoś się udało:), a tak na poważnie, to przede wszystkim ciężka praca. Nie przygotowywałem się jakoś specjalnie do olimpiady. Dwa dni wcześniej przejrzałem testy i tak dostałem się do etapu okręgowego, do którego przygotowałem się znacznie lepiej. Testy były, jak zwykle, bardzo bardzo trudne, natomiast egzamin ustny naprawdę przjemny. Jeśli pytasz czy byłem kiedyś za granicą tzn. w kraju anglojęzycznym, to odpowiadam nie, nie byłem nigdy ale marzę o tym...pozdrawiam
Pisząc "ciężka praca" mam na myśli pracę na rozwojem językowym, a nie przygotowywanie się pod kątem testów olimpiady....
ja nigdy nie uzyskalam tej magicznej liczby ktora pozwala sie dostac do okragowego.w tym roku robie CAE i teoretycznie jakos powinno mi pojsc:)nie jest calkiem zle ale dosc czesto trafiaja mi sie sytuacje w ktorych niby to co napisalam w odpowiedzi na pytanie tez jest dobrze ale w kluczu jest inaczej i mi nie licza:)))))no coz moze w przyszlam roku:)
pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow

« 

Zagranica

»

Inne strony do nauki języków