Past Perfect - tworzenie zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Czy mógłby mi ktoś pomóc w sprawdzeniu czy poniższe zdania w tej pracce sa prawidłowe?

I have had my driving licence since 2002. I used to have a motorbike, but I sold it a year ago. I had had the motorbike for about 5 years before I sold it. And I had never got a ticket over the time I had the motorboke. Now, I use a car and I have never got a ticket for anything so far.

I respect the road manners and traffic signs. When I had the motorbike I had always been trying to ride slow and not to exceed the speed limit.

When I had the motorbike I often had to repair it because it would break down. But when it was in working order I would drive through my city for hours and derive pleasure from riding.
w zdaniu o mandacie simple past
w zdaniu o motocyklu drugi czasownik w simple past
koncowka oficjalna, sztuczna, napisz np. 'get quite a kick from riding'
Dzięki mg
Ale nie jestem pewien, o które zdanie Ci chodzi(to drugie)...

czyli powinno być:

1. And I never got a ticket over the time I had the motorbike.
2. ?

?
1 ok
2 zdanie z had been trying = ma byc simple past
no faktycznie, caly tekst jest o motocyklu :-)
dzieki
Zatem ma być:
When I had the motorbike I always tried to ride slow and not to exceed the speed limit.

Nie podejrzewałbym że tam ma być Simple Past(?) Pasuje mi tam Past Perfect Continuous, bo mówię co działo się (ciągle) jakiś czas zanim wydarzyło się co innego w przeszłości( czyli nim go sprzedałem). Na pewno nie może tam być Past Perfect Con. ?
ride slowly and not exceed
ramy czasowe sa ustalone przez czesc z 'when'. druga czesc zdania dotyczy tego samego okresu, wieco zadnym perfekcie nie ma mowy. tam nie ma czynnosci ciaglej, bo przeciez nie jezdziles 24 godziny na dobe, tam jest czynnosc powtarzalna always=za kazdym razem, kiedy jechalem,. do tego uzywa sie simple past.
to jeszcze jedno pytanie miałbym jeśli pozwolisz:

W tym pierwszym ma byc jak mówisz: And I never got a ticket over the time I had the motorbike.. A tutaj nie może być: And I had never got... - tutaj mi pasuje Perfect, bo nigdy nie dostałem mandatu (kiedy jeszcze miałem motocykl - opis sytuacji zaprzeszłej). Mógłbyś mi jeszcze to wyjaśnić?
edytowany przez calf: 25 maj 2011
pisalem wyzej
punkt odniesienia masz zadany przez czesc zdania z when. Nigdy nie dostales mandatu wlasnie w tym okresie, dlatego musi byc past simple.
moze calf zobacz, jak to mniej wiecej wyglada na rysunku (tab1)
http://www.scriblink.com/index.jsp?act=phome&roomid=7653&KEY=82971B2F65B9B[tel]D644EF436D1
niedziała ten link. Pisze "this board is no longer occupied" i transferuje mnie do nowego okna tego programu z ołówkiem.
Cytat: calf
niedziała ten link. Pisze "this board is no longer occupied" i transferuje mnie do nowego okna tego programu z ołówkiem.

sorry, ja po polnocy na ogol ide juz spac - komputer sie wylacza, to i z tamtej stronki wszystko znika :(
Temat przeniesiony do archwium.