pytanie do kogos kto chodzi/ł do klasy IB z matura miedzynarodowa.

Temat przeniesiony do archwium.
witam,
mam pytanie do kogos kto uczęszczał do takiej klasy bo chce miec sprawdzone inf.
aktualnie wybieram sie do I klasy czyli to jest taka pre-IB tylko chcialbym zapytac czy jesli chodzilem wczesniej do normalnego gim nie zadnego dwujezycznego itp to czy teraz moge miec problemy na lekcjach ktore praktycznie sa cale prowadzone po ang?
Bo pewnie Ci co chodzili do takiego dwujezycznego gim sa hoho do przodu. Wiec czy sobie poradzę ?
Juz sie dostałem i od wrzesnia idę wiec tak pytam tylko zeby wiedziec co mnie czeka...

I jeszcze jedno pytanie odnosnie tego czego moge sie uczyc co np jest niezbedne w takiej klasie moze jakich slow/zwrotow lub czekokolwiek bez czego sie nie obejdzie w takiej klasie, bo napewno nie wszystko dotychczas poruszałem w zwykłym gimnazjum...
Pomijajac to ze po prostu trzeba miec duzy zasób słow i znac gramatyke.

I po prostu prosze o jakies rady od kogos kto chodzi ale jest juz w wyzszej klasie lub skonczyl taka klase o porady wszelaki - kazde bedą cenne, puki są wakacje chcę zrobic jak najwiecej zeby potem ewentualnie nie bylo tragedi i szoku i nie wiem czego jeszcze :)

Z gory dzieki
pzdr :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa