Cytat: mg
Tak: metoda prób i błędów.
Wpisujesz tu odpowiedzi, ktoś Ci wskazuje błędy, już wiesz, co w Twojej teorii nie jest ok, zmieniasz swoją teorię, podajesz nowe wersje odpowiedzi, dostajesz kolejne poprawki itp. - i z każdym krokiem samodzielnie zbliżasz się do opanowania regułek, o których czytałaś w książce. Opanujesz je dlatego, że sama to przeżyłaś (uczenie się ich). Bo czytanie regułek i czytanie odrobionej przez kogoś innego pracy domowej daje Ci tylko iluzję, że coś umiesz. Możesz przeczytac podręcznik jazdy na nartach, ale chyba nie powiesz, że dzięki temu umiesz jeździć na nartach?
To forum daje Ci możliwość szybkiej samodzielnje nauki. Nie znajdziesz nauczyciela, który będzie miał cierpliwość dawać Ci podpowiedzi w ciągu np. 3 godzin, a tutaj jak nie jeden zgred*, to inny zawsze się znajdzie.
I nie próbuj 'załapać ang', bo całehgo naraz nie załapiesz nigdy. Zawsze pracuje się nad konretnym problemem, np. zadawaniem pytan.
*zgred, który każe ludziom pracować samodzielnie, a nie liczyć na frajerów, którzy odrobią za nich prace domową.
Ok. Dziękuję za to, że chciało ci się tyle pisać. Spróbuję się zastosować do twojego 'planu nauki'.
Czyli nie mam się co wstydzić pisać 'bzdury'. Pomożecie wyjść na prostą...?
Ok. To dalej cisnę... Na pewno sie odezwę bo... ech...
Czasem mam już ochote się poddać, ale tłumaczę sobie, że inni się tego języka nauczyli to i ja mogę...