PRIME jako czasownik "wytwarzać"?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś spotkał sie z użyciem czasownika "prime" w kontekście - produkować, wytwarzać?
He was then found priming a parcel bomb in his Paddington Hotel room.
dla mnie to wyglada na 'przygotowywal do uzycia'
czyli rowniez ja skladal
Dzięki, całe zdanie brzmi "Which products do you prime and which you have to source" i dotyczy firmy produkcyjnej, więc jedyne co mi pasuje to wytwarzać właśnie..
i co produkuja?
@engee
duzo trafien ma sformulowanie 'a bomb primed to explode was found', z czego wynika, ze nie chodzi tu o zlozenie od podstaw
to fakt, moze chodzi o samo przygotowanie, nie koniczenie o produkcje
nie wiem..., zawiesiłam sie na tym godzinę temu i nie mogę przejść dalej bo szukam prawidłowego tłumaczenia :(, podpytałam Irlanczyka, niby mogłoby być produkcja, ale nikt do końca nie jest pewny.
a jeżeli druga część pytania mówi o nabywaniu czegoś z zewnątrz to może jednak pierwsza o własnej produkcji
nie podajesz kontekstu
możliwości produkcyjne danej firmy
jak jest to outsourcing wmieszane w kontekst, to moze te prime oznacza, ze czesc produktow jest bezposrednio rozprowadzana, moze rozpowszechniana lub sa dla nich pozyskiwane zamowienia przez sama firme, a czesc poprzez zewnetrzne podmioty
kontekst = zdanie przed, zdanie po, moze nawet dwa zdania
to nie jednolity tekst a luźne pytania ;) a to akurat w zakładce możliwości produkcyjne, więc kontekst czyli to co przed i po niestety nie pomoże w tym wypadku
co ja pisze - tam jest source, a nie outsource :/
no niestety source
byc moze: prime - przygotowujecie sami, source - musicie sprwadzac gotowe

jak napiszesz 'przygotowujecie' to bedzie to wieloznaczne, bedzie moglo znaczyc zarowno a) produkowac od zera i b) przygotowywac do przyjecia ostatecznej postaci
dzięki bardzo! chyba faktycznie pójdę w tym kierunku, zawsze bedzie to można dookreślić na spotkaniu face to face, bardzo dziękuje wszystkim za pomoc, dobranoc
Cytat: Wacha78
Witam, czy ktoś spotkał sie z użyciem czasownika "prime" w kontekście - produkować, wytwarzać?

Look up prime a pump and source a pump.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia