Cytat: hogsandhedges
Hmm! Następny ciekawy wątek. Primo, wygląda na to że występujesz w liczbie mnogiej!
Nie zauważyłeś, ile osób w tym i tamtym wątku napisało, że się mylisz, czy znowu zaczynasz trollować?
Zakładam, że 'zyczeni, gdybanie i luźna dywagacja' to Twoje rozumienie tego
"a prediction or expectation based on what we think, imagine or guess ( I think I'll get a promotion next year)"
Przed zdaniem z 'will' w tym przykladzie jest użyty czasownik think. Zajrzyj do tamtego wątku, bo właśnie o tym pisałem: bez dodatku zwrotów wprowadzających will nie będzie wyrażało gdybadani, ale pewność lub' jak pisał Sav, wewnętrzną determinację.
Twoje wypowiedzi pokazują, że nie czujesz tego niuansu gramatycznego.
'going to', jak sam piszesz, wyraża pewność, ze coś się zdarzy na podstawie pewnych faktów, które można już zaobserwować. Fakty i logiczne wnioskowanie przebiegają w tym przypadku następująco: chodzę na siłownie -> jak się chodzi na siłownie, to poprawia się kondycja -> na pewno poprawię kondycję, skoro chodzę na siłownię.
Tego też nie wiesz.
Jeżeli chodzi o chamskie odzywki:
"wykładzsz kafelki w łazienlach UW niż cokolwiek inego, jeżeli z tymi wykładami to oczywiście nie blef"
Nie wszyscy w Internecie są tym, kim chcą być. Niektórzy są tym, kim są. Ja się zresztą nie ujawniam i w gruncie rzeczy nie życzę sobie, żeby ktoś wyjawiał, jaki mam związek z angielskim.
Mam nadzieję, że nie studiujesz tam, gdzie wykładam, i że nie będziesz tam studiował. Jesteś mocny w palcu, którym stukasz w klawiaturę, i obrażasz ludzi dla samej przyjemności anonimowego obrażania ludzi w internecie. Na zajęciach wytłumaczyłbym ten problem w kilka minut, ale na zajęciach studenci nie zachowują się tak, jak sobie tutaj pozwalasz na forum. To Ty jesteś przekoanny o własnej nieomylności i nie dajesz sobie wytłumaczyć, że się mylisz. Oprócz tego lubisz trolować. To jest bardzo uciążliwa kombinacja dla innych uczestników forum, które służy wyjaśnianiu spraw związanych z nauką angielskiego.
NB. zachowując się tak, jak się zachowujesz, dostarczasz innym taniej rozrywki. Mam nadzieję, że to Cię otrzeźwi. Dzięki z góry za czytanie ze zrozumieniem.