c=cup=236 ml,wiec niecala szklanka - obliczenia sama sobie zrob:)-wiesz,np. 1 1/2 c.~1 1/4 szkl.
No to tak:
-cukier
-shortening to taki tluszcz do pieczenia,ale,mozesz swobodnie zastapic olejem albo maslem (margaryna)
-mleko
-ziarna maku
-maka (nie przejmuj sie tym "cake",nieraz wyroznia sie takie rodzaje,bo jest tez np.bread flour,ale w Polsce zwykla maka pszenna bedzie dobra)
1/4 lyzeczki soli (tsp=teaspoon)
1 lyzeczka olejku waniliowego
4 bialka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Zamocz ziarna maku w mleku na ok.5 minut.Utrzyj cukier z maslem,dodaj mak. Przesiej razem suche skladniki, dodawaj do makowej masy i ubijaj dobrze.Dodaj olejek wan. i ubita na sztywno piane z bialek. Piecz w 200 *C (wloz do nagrzanego pieca). Mozesz zapiekac warstwami i czyms je potem nadziewac albo zawinac w rolade i na koniec oblac lukrem (7-minute icing to tez tylko nazwa produktu,nie przejmuj sie tym).