nie powiedziałam, że nie ;) zarówno w polskim tak jak i w hiszpańskim czy francuskim są zapewne te funkcje ale ja nadal nie wiem jakie one są ;) ALE że jest to forum angielskie, to zapewne chodzi mi o ten język. Nie mam pojęcia jak to jest z semantycznymi funkcjami w innym języku, może to mało prawdopodobne ale może się czymś różnią, nie wiem, więc pytam, logiczne.
wiesz co, bewz względu na to, jakioe to jest forum, wyraźnie oczekujesz, że ktoś odrobi za Ciebie pracę domową. To jest daremne.
justynatroja
13 maj 2015
nie, to nie jest praca domowa. Nie mogę tego znaleźć w książce, w notatkach, w internecie a potrzebuje, stąd pytanie ;) pozdrawiam i nie zaśmiecajmy już tego wątku.
savagerhino
13 maj 2015
Ale nie mozesz tego znalezc gdzies zeby o tym poczytac ze dwie strony i wicignac wnioski o tych pauses?
savagerhino
13 maj 2015
Corpus Linguistics II: New Studies in the Analysis and Exploitation of Computer Corpora/A study of Pauses as Demarcators in Discourse and Syntax
Conclusions: str. 215-216
wystarczy jak to przeczytasz i wyodrebnisz jakie maja cechy semantyczne a jakie syntaktyczne
Mnie znalezienie tego zajelo 2 minuty
edytowany przez savagerhino: 13 maj 2015
justynatroja
13 maj 2015
a ja tego jakoś znaleźć w 2 min nie mogłam. gdyby tak było to nie zakładałabym tego wątku, prawda?
dziękuję.
serio?:D a to było coś 'mocarnego'? hahaha dobrze wiedzieć, NA PEWNO bałabym sie powiedzieć to prosto w twarz, przecież to takie mocne : /
No to powiedz coś takiego wykładowcy w rozmowie.
justynatroja
13 maj 2015
do różnych ludzi zwraca się w inny sposób, skąd mam wiedzieć z kim rozmawiam, przepraszam, piszę teraz na forum? :) to jest tak jakbym do swojej koleżanki miała mówić na 'Pani'... jesteśmy na forum, nie znamy się, to przecież nie będę się zwracać Szanowny Panie Profesorze:) no, wyjaśnione to żegnam już :)
nic nie rozumiesz. Jezeli prosisz o pomoc, to zachowuj sie odpowiednio do konca. Niewazne z kim rozmawiasz.
Chyba ze to jest wlasnie Twoj styl: prosic o podanie zrodel w ten sposob, w jaki to zrobilas u gory watku, a potem odpowiadac w ten sam sposob na krytyke.
justynatroja
13 maj 2015
my sie nie rozumiemy ;) ja nie widzę w tym nic niewłaściwego. pomijając fakt, że od Ciebie nie otrzymałam jakiejkolwiek pomocy. miłego wieczoru i bez odbioru, bo ta rozmowa naprawdę nie ma najmniejszego sensu. pozdrawiam