W jaki sposób osiągnąć poziom komunikatywny w języku angielskim?

Temat przeniesiony do archwium.
j.w. bardzo mi na tym zależy z góry dzięki i szukam tej odpowiedzi bardzo długo i nie mogę znaleźć.Jakie bajki po angielsku polecacie?.
ale co znaczy dla ciebie komunikatywny? jeśli chcesz nauczyć się słuchania i rozumienia to oglądaj bajki, jeśli czytania to czytaj, jeśli mówienia to naucz sie budować zdania. Budować a nie recytować z pamięci bo to najgorsza droga.
Komunikatywny to taki według mnie żeby się dogadać w pracy lepszej jak się takową znajdzie,albo za granicą jak osiągnąć taki poziom?. dzięki.
więc jak może mi ktoś pomóc?
Komunikatywny to taki według mnie żeby się dogadać w pracy 'lepszej' (nie rozumiem co to znaczy...napisz dokladniej) jak się takową znajdzie,albo za granicą jak osiągnąć taki poziom?.

Niestety trzeba sie uczyc...
Komunikatywny to taki poziom żeby móc rozmawiać na rozmowę kwalifikacyjnej i znaleźć lepszą pracę tzn., aby język angielski używać na co dzień w pracy i przykładowo jakbym wyjechał za granicę, a to podróż, a to praca to żebym sobie poradził, wiem,że trzeba się uczyć,ale nie do końca nie wiem jaką drogą stąd moje pytanie takie jest jaką? i jak to osiągnąć ?.
Bardzo lubie to, ze jak ja zadam pytanie, to zamiast odpowiedziec na nie, to ktos idzie i powtarza to, co juz raz mowil.

>>>>Komunikatywny to taki poziom żeby móc rozmawiać na rozmowę kwalifikacyjnej
...ja raz bylam na rozmowie bo staralam sie o pracy for HM Royal Household. Czy o takiej pracy mowisz?

>>>>i znaleźć lepszą pracę tzn...jaka?
lepsza od czego?

>>>aby język angielski używać na co dzień w pracy
zalezy jaka praca. prosze byc wiecej precyzyjny, bo np. refuse operative nie potrzebuje tyle zdolnosci z ang. co np. barman albo teacher.
>>>> wiem,że trzeba się uczyć,ale nie do końca nie wiem jaką drogą
...a jak sie czegos innego uczyles? Od malych krokow, moze za 3 albo 4 lata osiagniesz jakis poziom

Inaczej sie nie da.....
Na każde z Twoich pytań jest tylko jedna sensowna oraz słuszna odp. Jedni "łapią" języki szybciej inni wolniej. Ale każdego łączy jedna cecha. Języka "nie wdycha się ich z powietrzem"

Ciężka praca, godziny poświęcone na naukę oraz systematyczność.
Chodzi mi o pracę biurowa komunikatywny w takiej pracy, albo w sytuacjach towarzyskich lub za granicą, jak to osiągnąć?.
Aniu napisałem na youtube nie odpowiadasz, odpisz na pw tutaj
oops hang on let me go check :) I haven't forgotten you :)
ok odpisalam na youtube!
Odpisałem pod youtube nic nie mam od Ciebie na pw, ale tam napisałem.
Napisałem Ci emaila, jakie jest hasło do tego kursu mówienia?.

Pozdrawiam Maciej
Hey Maciej....zaraz Ci odpisze na email, ktory mi podales...nie wiem co sie z Google dzieje...od kiedy przejeli kontrole nad youtube, ludzie maja problemy...anyway...you should be a getting an email from [email]

do napisania :)

Ania :)
* you should BE getting an email....lol...NOT "you should be A getting an email"....wake up Ania! ;)
go on, Ania, separate him from his money :)
Najprostszy sposób to nauka :D. Jak masz szansę, to rozmawiaj jak najwięcej po angielsku, dużo słuchaj, oglądaj. Na początku będziesz troszkę zniechęcony, ale w miarę upływu czasu będzie całkiem dobrze :D. Chęci jeszcze raz chęci!!!
Temat przeniesiony do archwium.