napisałem krótkie streszczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich forumowiczów :)

Dostałem na jutro do szkoły dodatkowe zadanie, w postaci streszczenia pewnej historii. Bardzo mi zależy żeby było w miarę napisane. Dalibyście rade mi pomóc i sprawdzić błędy, ew. coś dodać ?

Once time agents want catch diamonds robbers.
They went to the sea and women agent met thiefs on their boat.
She wanted trade but the uncovered conspiracy and threw her to water.
Fortunetly companion helped her and took her on a coast.
It was risky but operation was succesful, because she took diamonds before landed in the water.
Once time agents want catch diamonds robbers. = raz agenci czasu chciec lapac diamenty zlodzieje
They went to the sea and women agent = agent kobiet met - spotkal thiefs - zla pisownia on their boat.
She wanted trade chciala handlu but the uncovered conspiracy and threw her to water. ale odkryta konpiracja i wrzucila ja do wody
Fortunetly zla pisownia companion helped her and took her on a coast. na jakimś wybrzeżu
It was risky but przedimek operation was succesful pisownia, because she took diamonds before ale kto? landed in the water. wyladowal?? w wodzie
once time - pewnego razu
catch diamonds robbers - złapać złodziei diamentów
...
o czym ty do mnie piszesz
Cytat:
once time - pewnego razu
w którym słowniku?
catch diamonds robbers - złapać złodziei diamentów
...
o czym ty do mnie piszesz

piszę, co napisałeś, bo robisz dużo błędów
one time, zwracam honor

mógłbyś mi troszkę poprawić ten mój tekst ?
dostałeś wskazówki, spróbuj sam poprawić
dobrze, postaram się
wielkie dzięki :)
Poszukaj l.mn od thief;)
threw her to water napisz np 'za burtę'. Jest ang odpowiednik;)
edytowany przez Aaric: 12 sty 2016
jakiego slowa uzywa sie po 'want', kiedy chcemy napisac, że ktoś chciał coś zrobić? Przed 'zrobić' (zdobyc, zjesc itp.)', jakiego angielskiego slowa trzeba uzyc?
lub ' threw her out into water"
mozna tez, " once upon a time" - ale nie jestem pewien,czy to nie zabardzo formalne jest.
Temat przeniesiony do archwium.