Czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć przepis z polskiego na angielski?
Pierogi Ruskie
SKŁADNIKI
Na ciasto:
400 gram mąki
1 jajko
3/5 szklanki zimnej wody
sól
Na farsz(nadzienie):
750 gram ziemniaków
250 gram twarogu
2 cebule
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
farsz: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle wraz z rozgniecionym czosnkiem. Połączyć ze zmielonym twarogiem, przetartymi ziemniakami. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem.
ciasto: Z mąki, żółtek i wody oraz odrobiny soli zagnieść ciasto, wyrabiać je przez ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżceczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch.
*Podawać z podsmażoną cebulką
Czas przygotowania: 60 minut
Smacznego