Błąd w teście?

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
Usłyszysz w marcu. Zaloguj się.
Super! Trzymam cię za słowo.
Anno Domini 2009.
Dużo zdrówka dla wszystkich i dla cienia nie mniej.
"twojej native-like angielszczyzny."

bart nie wiedziałem że jesteś native-like???:-))))
He's just dreaming.
"Everything comes to him who waits"
Have you ever heard of it, Eve?
Bart, your English is not anywhere near native-like. And I'm not talking about your accent here because I haven't heard it. I'm talking about your grammar and sentence structures. Your English is straight from prescriptive grammar books. No one talks like that.
aren't you a little nit-picking?
Not spoken anywhere ? well....the way i speak depends on my character, what i'm like etc.(also what i Do like) In my humble opinion you can't exclude someone because they simply speak "too correct" English....to me it's ridiculous, really, and i have heard it a few times before.
I know a lot of buzz-words, slangy, from jargon simply i don't like them, like in Polish.
Now, if anyone tells me
your written English is not good or something, ..."native-like"...because it's too correct and taken straight from the book...i say "you're too picky.

Anyway thanks for your opinion. It's just that i'm self-studying and away from something i'd call "conventional learning".
Hope it won't exclude me during my acid test.
If you are so kind as to give me an example of artificial structures that i use, i would be obliged to you---> sounds better and is much more eligible from my point of view than:

Gimme some facts, ok?
"Hey chick, come on, gimme example." sounds more natural?:)
Anyway, give some examples if you find any.
Always appreciating
Bart.
Sorry, I don't have time to review all your posts right now. Anyway, relax and don't get paranoid. I'm sure you'll get at least an A- on your CPE. And if you don't show off any of your weird vocabulary, maybe even an A.
po mojemu nie ma sensu określać języka jako sztuczny, lub nie. Z lingwistycznego punktu widzenia języka jest obrazem duszy. Są ludzie którym wystarczy do życia 1000 i mówią prosto, są tacy, którzy poszukują, kombinują, bogacą, czasami popadają w przesadę, ale to jest ich wyraz, ich mirror of the soul. Ludzie mówią prosto, trudno, dziwacznie, pieknie, brzydko. Dlatego język jest żywy. Bardzo szanuję uczniów, którzy ambitnie budują swój second language.
Tak się puszyłeś w jednym wątku, jaki to masz super akcent nie do odróżnienia od native'a... Proszę, daj posłuchać!
Evcia !!!
CPE na C ? uuuu cieszyłbym się na B??? ho ho ho......musiałbym to porządnie oblać i kilka miesięcy bym sie zbierał po takim sukcesie... hehehe rozumiesz sama że to A traktuję jako żart :)
Ale dziekuje Ci za uwagi myślę że masz w pewnym sensie rację i pewne słowa musze trzymać na wodzy, mam zamiar więcej czytać prasy żeby ten moj angielski "uczłowieczyć" :). Ale z drugiej strony przychylam się do tego co napisała College i musze przyznać że na dzis jest to bliższe mi.
>Tak się puszyłeś w jednym wątku,
Zaloguj się
A jak się zaloguję, to pokażesz, co potrafisz? :)
Myślę że w marcu/kwietniu kupie mikrofon i bedzie sesja zwlaszcza ze mam juz jak widac fana. Chyba bedziesz 1 zeby po mnie pojezdzic jak mi sie noga powinie i akcent wyjdzie z pogranicza Eufratu i Tygrysu?
Będziesz miał okazję posłuchać.
Kwestia zalogowania, to kwestia odwagi cywilnej wystepujesz na forum ludzie przypisuja Ci pewne cechy poglady jestes zle lub dorbze rozpoznawalny ale nie jestes anonimowym szczekaczem który, jak sąsiednich wątkach pisze głupoty pod róznymi nickami, albo ktoś tutaj też kiedyś coś na mnie napisał.
Jak zwykle sie rozpisałem zachęcam do zalogowania.
I jeszcze jedno
nigdy nie napisalem ze mam native akcent tylko ze natives tak powiedzieli.
Po 2 nigdy sie z niczym nie obnosilem, jesli cos takiego napisalem zrob wytnij/wklej i pokaz albo odwolaj.
do miłego
ludzie zazdroszczą większych umiejętności. I wszystko
BART - I'll keep my fingers crossed for you. I"m mindful of your incredible knowledge of English - sure you will pass..

A propo czy ktoś może zerknąć na tekśćik prawny który mnie nurtuje a little bit?
Pozdrawiam!!

https://www.ang.pl/forumw.php?IDt=29191

nie jestem pewien czy mysiallo dobrze to przetłumaczył

co to jest suspension of document retention policies - skoro obydwa suspendion i retention znaczą to samo...
wyższa szkoła jazdy..!!
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa