list nie formalny pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o sprawdzenie mojego listu i ewentualnie poprawienie błędów w nich popełnionych

Z góry dzięki!!!

Główna część listu:

Wczoraj w mojej szkole odbył się dzień europejski zorganizowany przez nauczycieli języków obcych przy współpracy z uczniami. Impreza miała charakter promocyjny europy, jej celem było zapoznanie uczniów z kulturą i obyczajami Europejczyków. Poznanie ich podobieństw i różnic wynikających z ich narodowości.
Główna atrakcją imprezy była możliwość degustacji potraw pochodzących z różnych krajów europy.
Wątpliwy zaszczyt przygotowania przypadł mojej klasie, każdy z uczniów musiał przygotować potrawę pochodząca z innego kraju.
Ja osobiście musiałem przygotować potrawę z Włoch, wybrałem pizza.
Gdyż była najłatwiejsza do zdobycia, w drodze do szkoły wstąpiłem do Pizza Hut i kupiłem kilka dużych pizza. Miałem szczęście bo większość kolegów / koleżanek musiała się bardziej wysilić przygotowując na przykład: jakieś potrawy
Największym powodzeniem cieszyła się moja pizza i frytki.
Ogólnie było to ciekawe urozmaicenie od codzienności szkolnej, impreza cieszyła się sporym zainteresowaniem.

Hello Chuck,
Thanks for your letter and sorry that I haven't written back for so long.

A European day organised by teachers of foreign languages at the interaction with pupils took place in my school yesterday. The party had promotional character europiums, acquainting pupils with the culture and customs of Europeans was a purpose for her. Getting to know their resemblances and differences resulting from their nationality.
A possibility was main with the attraction of the party for the tasting of coming dishes of different countries europiums.
The dubious honour of the preparation fell to my class, each of pupils had to prepare the dish coming from the different country.
I had to personally prepare the dish of Italy, I chose pizza.
Because was easiest to get, I stopped by in the road to the school to Pizza of Milles and I bought a few big pizza. I was lucky well majority of friends / of friends had to strain more preparing for example: Gazpaczo, cenametelt, Sliced chicken breast witch contalaupe rospbery.
My pizza and chips enjoyed greatest success.
There was this interesting variety widely from the school daily life, the party was pleased with considerable interesting.
Hope to see you very son.

Last of love,
male poprawki
...character europiums -(europiums- nie slyszalam tego slowa) co chcesz tutaj powiedziec? european promotional character
...was a purpose for her? -lepiej - the main theme of the party was european promotion ....
The main attraction was the possibility of....
each of THE pupils ...
Because...lepiej - As it was the easiest to get...
I was lucky beacuse the majority of my friends had to ....
....with - nie 'witch'... raspberry
....pizza and chips enjoyed the greatest success.
In the main this was an intesting diversion from everyday school life, and the party enjoyed considerable interest.
chciałem napisac że impreza miała charakter promocyjny europy.
Możliwe że coś mi się pomyliło pisząc nawet(literówka).

Dzięki za pomoc napewno się dostosuje.
I tak się dziwie że tak mało błędów narobiłem i że ma to sens.
nieformalny

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa