Cześć,
Treść wiadomości ode mnie:
"Some results of my digging, wonder how much I was able to do it right. Kind of short and straight to point question:
USAF had two kinds of aircraft that they purchased in the 80's. One was F-117 and the other one was B-2 made in quantity of 21 and of those 21 the 3 crashed with no survivors.
Anything wow in your eyes, or nay for all this?"
oraz odpowiedź, którą otrzymałem:
"80s is about right I'd say, and yes this is a very plausible and worthwhile avenue of thought,
but some survived.
That would absolutely be my working thoughts going forwards."
Abstrachując od poprawności samych wspomnianych wyżej informacji względem wiedzy powszechnej na tematy lotnicze, pytanie czysto celem lepszego zrozumienia przesłania adresta.
Pytanie całościowo o przesłanie adresta poprzez odpowiedzi jakiej użył oraz wytłuszczony tekst -
but some survived.
Czy adresat potwierdza to co zostało powiedziane w wiadomości ode mnie odpowiadając w ten sposób, innymi słowy czy zgadza się z tym?
Dodatkowo jak odczytujecie stwierdzenie "but some survived" w tym kontekście? Osobiście odczytuję to jako potwierdzenie, ze rzeczywiście miały miejsce 3 wypadki, ale niektóre z samolotów przetrwały więc nie zostały doszczętnie zniszczone. Czynnik ludzki nie został tu wspomniany więc zakładam, że survive odnosi się do strat w sprzęcie a nie w ludziach, niemniej chętnie przeczytam wasze sugestie.