hEEEEEEEELP !!! :]

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam pytanie :)
Potrzebuje dobrych podręczników z masą ćwiczeń i najlepiej kasetą, a także jesli coś takiego jest płyty video z filmami w prostszym języku angielskim. Chciałabym zdać maturę na poziomie podstawowym baaardzo dobrze (oczywiście, że się będę przykładać!! :D) (Zdaję w 2007 roku.)Chodzi tu o pożądny zestaw pomocy. coś takiego z czego mogłabym się uczyć sama. Mam problemy z gramatyką czyli musi tam być ona dobrze wytłumaczona. Lubię pożądek w książkach ale także jakąściekawą oprawę, ponieważ jestem wzrokowcem. Aktualnie w szkole mam Countdown do FCE.

Co mi polecacie??
fajną, kolorową książką jest Enterprise, ale ona chyba nie jest konkretnie pod maturę. Ma za to sporo słówek i ciekawych wyrażeń. Chyba można do niej kasety dokupić. Jak to ma być matura, to musisz kupić jakiś podręcznik, który ma testytakie same jak ten egzamin (kup sobie jakiś zestaw testów maturalnych- jest ich naprawdę dużo, ale nie są zbut ładne). Polecam uczenie się z kilku ksiżżek na raz i porównywanie np. co jest w danej książce na temat present simple a co w innej.