Gigantus, jak jesteś taki mądry, to odpisz ,inni

Temat przeniesiony do archwium.
co znaczy "ba" w tym zdaniu. Adam brał udział w zawodach, ba nawet wygrał.
nie tylko bral udzial, ale nawet wygral
dlaczego "ba" całkowicie się zmienia(zdanie), nie ma po prostu jednego słowa określającego lub 2 określających "ba"?
>dlaczego "ba" całkowicie się zmienia(zdanie)

Co to znaczy?
Adam brał udział w zawodach, co wiecej, nawet wygrał.

Wczesniej pisales: "no ba". Wez pod uwage utarte powiedzenie tlumaczy: KONTEKST. W zaleznosci od ktorego masz rozne odpowiedzi.
czyli "(no)ba" ma znaczenia:
- co więcej
- no a nie
- no a jak
jakieś jeszcze
>- co więcej - jezeli jest elementem dluzszej wypowiedzi
>- no a nie - jezeli jest samodzielna wypowiedzia
>- no a jak - jezeli jest samodzielna wypowiedzia
mg, jest coś czego nie umiesz?
kurcze o co chodzi z tym 'ba' juz drugi watek na ten temat. Ani to zawiłość z jezyka angielskiego ani slowo znajdujace sie slownikach jezyka polskiego! Jak mozna sie tak do czegos przyczepic i co chwile zameczac ludzi?
Przesledz watek o slowie-'no ba' i daj sobie spokoj
sorry, ale nie prosiłem takich "nieinteligentnych" komentarzy! Nie rozumiałem i chciałem się dowiedzieć!
kto pyta nie bladzi a ty czego tu wlazisz i krytykujesz wyjazd!!! fujara
nie rozmumiem dlaczego 'nieinteligentnych'? nieinteligentny to chyba Ty jestes skoro po tylu wyjasnieniach dalej nie kapujesz takiej bzdety i musisz zakladac nowy post w tej samej sprawie
a ty fujaro po co tu wchodzisz i tez komentujesz?? nikt cie nie prosil
Dobrze że chłopak pyta a tu znów się jakaś odważna persona zalogowała
"tak tak" to stały nick na tym forum drugi po nicku "Lucas"
>mg, jest coś czego nie umiesz?

O, jest duzo rzeczy, ktorych mg nie umie:

1. Nie umie byc tolerancyjny - z uporem maniaka sciga osobnikow nieuczciwych
2. Nie umie siedziec cicho jak ktos kogos obraza - zaraz staje w obronie
3. Nie umie pogodzic sie z przewaga bystrosci umyslu kobiecego nad meskim - potrafi caly wieczor poswiecic na obalanie tej prawdy ( bez widocznych zreszta efektow)
Nie umie wielu innych rzeczy, wystarczy tylko troszke poobserwowac.
ty tik tak wes pomysl mlunie komentarz komentarzem ale krytyki zachowaj dla siebie i nie interesuj sie ile razy ktos bedzie to ''ba'' tlumaczyc dla niego g ... ci do tego .
I zaraz ktos bedzie cial cytaty i zostanie to:

"potrafi caly wieczor poswiecic na obalanie "

i to bedzie wykorzystywane przeciwko mnie!

A swoja droga takie kadzenie naprawde moze przyniesc wiecej zlego niz dobrego. Np. ktos moze pomyslec, ze tworzymy takie towarzystwo wzajemnej adoracji
ba «wykrzyknik wyrażający zwykle zdziwienie, podziw, rozczarowanie, zwątpienie»,np.
Ba, wiadomo, że nigdy nie masz czasu.
Cała rodzina go podziwia, ba, wszyscy znajomi.

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=3018

heh m jak my, ale z Ciebie dociekliwy człowiek, wiesz, to dobrze, ale widzę żeś chyba jeszcze młody człowiek, myślę, że jak zachowasz taką dociekliwość w dalszym życiu, to sporo osiągniesz, czego Ci życzę:-))

pozdrawiam:-)
dzięki za wszystkie wpisy z wyjątkiem wpisów "tak tak" który wykazał się brakiem inteligencji
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

English only